Ulla Hamilton(M) är en kärring

Ulla Hamilton(M) medverkar till att fler dör i trafiken

 Moderata borgarrådet Ulla Hamilton i Stockholm är en kärring med en spegelvändning av Jönköpings kommuns förklaring på vad som är en ”kärring”.

 Själv anser jag att Ulla Hamilton och hennes lika cyniska kollega Per Ankersjö (c) är livsfarliga politiker. De är ansvariga för flera personers död men i Sverige är alltid lagstiftningen konstruerad för att skydda politiker.

Den som kör med dubbdäck i Jönköpings kommun är en dum kärring, menar kommunen. Kritiken har inte varit nådig. Det är vetenskapligt fastställt att fler dödas som kör odubbat jämfört med dem som kör med dubbdäck. Odubbat är då s k friktionsdäck med gummiblandning för nordiskt klimat. I Stockholm blir det böter av polisen för dem som kör med dubbdäck på Hornsgatan.

Det vansinniga beslutet i Stockholm har drivits hårt av moderaten Ulla Hamilton, som uppges inte ens ha körkort, och av centerpartisten Per Ankersjö som fick en välavlönad borgarrådspost som tack trots få röster från väljarna. Den som krockar med odubbade däck på bilen riskerar drygt 42 procents större risk för att dödas jämfört med dem som kör på dubbade däck. Detta är fakta. Men det struntar  Ulla Hamilton och Per Ankersjö fullständigt i.

De båda politikerna Hamilton och Ankersjö vet förstås vad som är fakta. Men det bortser de ifrån. Feta arvoden och hög status i samhället korrumperar dem till att indirekt medverka till andra människors död eller allvarliga skador. Kanske livslång invaliditet. Vad ska vi kalla dessa cyniker? Kärringar? Ånej, samhällsmarodörer är väl mera passande? Läs mera, klicka.

Text: Lars-Kristian Bergh

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
  1. Klart man ska ha dubbat när det är vinter och skidan den slinter. . Körde ofta på Hornsgatan förut. Min farmor bodde där. Snacka det var svart i skåpen när vi städade ur lägenheten sen hon dött. Berodde nog inte på däcken. Mer på avgaserna. Eller hur?

  2. politiker är ett jävla pack

  3. Gunilla tycker:

    Tycker att det är fel av Bergh likaväl som av Jönköpings kommun att kalla förespråkare eller motståndare för kärring. Det är nedsättande mot kvinnor, och Per Ankersjö, centeristen, är väl inte ens kvinna såvitt jag förstår. Satans mördare (indirekt) eller dräpare är tuffare men mera passande anser jag.
    Hälsningar
    Gunilla, Södermalm Stockholm.