GOTT NYTT ÅR?

Politiker inget att fira

Mycket gott väntar förstås förutom en hel del mindre gott för de flesta. Usla politiker tycks vara något som förföljer svenska folket. Och oavsett vilket parti du sympatiserar med. Här några exempel som kunde varit inaktuella eller annorlunda till det bästa.

Ungdomar har främst i storstäderna oerhört svårt för att skaffa sig en egen bostad. Situationen var densamma för tio år sedan. Då fanns det en annan regering, men inget hände. Bostadsbristen för unga var faktiskt precis lika dålig för 20 år sedan. Och för 30 år sedan. Om du kollar hur det såg ut på bostadsmarknaden för unga för 40 år sedan så upptäcker du att dåvarande regeringen inte gjorde ett smack åt situationen som vara lika dålig då. Häpnadsväckande? Hhm, faktum är att varken regeringen eller deras politiska motståndare har gjort något konkret för ungas boendesituation under FEMTIO år.

Har demokratin, folkstyret, blivit bättre på senare år? Föregående exempel är inget tecken på det. Om partierna som ställer upp i valen är så snarlika att det inte spelar någon roll vilket parti du röstar på så är det väl knappast något som gynnar demokratin?

Rättstryggheten och rättssäkerheten har inte blivit bättre och inget parti i riksdagen verkar bry sig. Den s k barnläkaren som i två år och nio månader var anklagad för barmhärtighetsmord alternativt dråp blev illa behandlad av åklagare och polis. I inledningen när hon greps satt hon i en cell i åtta dagar och under den tiden blev hon förhörd i totalt 92 minuter. Under en av nätterna väcktes hon av en polis varje halvtimme. Brutalt blev hon kastad i väggen när hon inte reste sig upp så snabbt som polisen önskade. Har du sett någon politiker reagera mot detta? Har justitieministern lovat utreda? Ånejdå, så här går det till säger advokat läs mera.
Myndigheter och politiker ljuger ofta rätt fräckt för inget ansvar utkrävs. Minns ni avlyssningslagen? Det var debatt när FRA, Försvarets radioanstalt (som inte lyder under försvaret utan direkt under regeringen) skulle få laglig rätt läsa alla dina mail och lyssna på alla dina samtal. Ministrar och högre tjänstemän i regeringskansliét kan beställa avlyssning av dig. Nu har regeringen bestämt att även säkerhetspolisen ska få använda FRA:s tjänster. Men övriga polisen då? Jo minsann, även rikspolisstyrelsens kriminalavdelning ska fritt  få avlyssna och läsa vilka mail som skickas. Vad blir nästa steg i politikernas övervakning av sina egna medborgare?

Carema? Var skandalen oväntad? Kommunerna som köper upp tjänsterna har lämnat fältet fritt för Carema och andra. Inte ett enda preciserat kvalitetskrav har funnits. Inte ett enda. Carema har misskött åldringar så dödsfall uppstått. Har du sett någon politiker kräva polisanmälan och åtalskrav för dråp eller vållande till annans död?

Ät gott och skölj ned med goda drycker så länge du kan. När kommunpolitikerna och Carema tar hand om dig så är det kört.

Gott nytt år till alla utom politikerna och Carema-ledningen!

Lars-Kristian Bergh

 

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
  1. Anita C. tycker:

    Tyvärr inger poliser obehag och det finns ofta skäl för det. Varför har vi polischefer som inte vågar ta itu med rötäggen? Poliser som inte kan sköta sitt maktinnehav utan att missbruka makten och gå fram som busar borde väl rensas ut? Varför sker inte det?

  2. Bra Lars-Kristian Bergh, man lessnar och det är lika bra stanna hemma på valdagen. Gott nytt år till dig också.
    Ulf o Kicki i Uddevalla