Centerfiasko i Norra Skåne

Ställ frågan: Var finns Sveriges mest korrumperade politiker? I Göteborg? Eller i Hässleholm?  I decennier har stadens  ledande politiker generat alla boende i kommunen såväl som alla andra med rötterna i staden.

Norra Skåne logoAlla dem som växt upp med inkompetenta politiker men tagit sig  därifrån har på åskådarplats sett hur Hässleholms politiker har slösat bort åtskilliga tiotals miljoner på det ena fiaskot efter det andra. År efter år. Med Centerpartiet i ledningen för den ena dumheten efter den andra. Tidningen Norra Skåne har inte gjort sitt jobb, långt där i från. Men när det plötsligt kommer en kvalificerad reporter och berättar för stadens skattebetalare vad som händer i det påkostade kommunhuset, vad händer då?

Norra Skånes chefer visar då vad ett uselt ledarskap innebär. Ett riktigt enbarmligt dåligt ledarskap; de gör armkrok med politikerna. En äcklig vänskapskorruption som totalt hugger av möjligheten för normal journalistik. Ett hån mot invånarna och de betalande läsarna som faktiskt är Norra Skånes kunder.

Om nu partiledaren Annie Lööf(c) hade haft ett uns av det ledarskap som hon skryter med att hon har så hade hon förstås offentligt tvättat den smutsiga byken i Hässleholm.

Istället tiger hon. Därmed bekräftar hon den sjaskiga hopen av politiker och tidningstjänstemän som förnedrar en duktig journalist.

Berit Önell ska hedras och inte förödmjukas.

Journalister bör förstås undvika ta ställning i sakfrågor så visst går det att diskutera Önells JO- och JK-anmälningar. Men det går att förstå hennes frustration dels för att hon själv är skattebetalare och därmed betalar en del av alla ekonomiska fiaskon hon avslöjat. Dels för att tidningsledningen inte backat upp henne.

Men detta ska inte flytta fokus från att Hässleholms politiker under stark centerpolitisk ledning har slösat bort åtskilliga tiotals miljoner av invånarnas pengar. Något som mörkats tills Berit Önell avslöjade oegentligheterna.

Läs en utförlig och mycket avslöjande artikel om center- och moderatpåvar från den 26 oktober 2014 genom att klicka på http://www.svd.se/kultur/pressfriheten-ar-den-storsta-forloraren_4042579.svd
Text: Lars-Kristian Bergh

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Lasse Tyringe tycker:

  Nu har Hässleholms kommunalråd gjort bort sig. IGEN! I Kristianstadsbladet och på Facebook står det om dessa pampar sossen Lena Wallentheim (S) och centerpampen Mats Sturesson (C) och moderatpampen Pär Palmgren (M) som vägrar ta emot Journalistförbundets utmärkelse Årets rullgardin för mörkläggningen av alla korrupta affärer och myglet för att få bort reporter Berit Önell från Norra Skåne som är centerns husorgan. Bloggare Bergh kallar dom för dumma i huvudet på Facebook och det är bara att hålla med.

 2. Ulla Jönsson tycker:

  Hässleholms politiker parasiterar på skattebetalarna och är intimt korrumperade med ledningen för centern och tidningen Norra Skåne. Nu har skurkgänget tilldelats priset Årets rullgardin. Mycket välförtjänt.

 3. Lasse Tyringe tycker:

  Ja det var länge länge sedan jag insåg att Norra Skåne var en pamflett för kommunpamparna. Synd om Berit Önell som inte förstod att där centern bestämmer så är det maktspråk som gäller. Dessa små människor njuter av sin makt. Titta bara på böndernas tidningar samma sak där, rädda journalister på både Land och Atl.

 4. Bra rutet!

 5. Ulla Jönsson tycker:

  Ja det är så förfärligt detta med slöseriet med våra skattepengar och tidningen Norra Skåne har väl alltid varit en röst för Centerpartiet men detta att kicka reporter Önell för att hon gör sitt jobb är inget mindre än en skandal. Hoppas många gör som vi säger ajöss till prenumerationen och läser sydsvenskan på nätet istället.