Löfven till Lyxfällan i TV4

Den påstådda mästerförhandlaren och förre fackförbundspampen Stefan Löfven stärker sin kandidatur för att få komma med i TV4:s program ”Lyxfällan”.löfven foto Kristian Pohl

Afghanistans president Gani är på besök för att Sverige vill ha ett avtal om att få skicka tillbaks ett antal tusen afghaner. Men innan förhandlingarna inleddes beslutade regeringen om en penninggåva till Afghanistan på 900 miljoner kronor. Nu kan förhandlingarna börja, säger Löfven och Gani.

Notan skickas till skattebetalarna som redan vet att 60 tusen miljoner kronor eller 60 miljarder kommer att tynga landets skattebetalare i decennier på grund av en slapp och otroligt naiv passivitet inför det som kallas ”flyktingpolitik”.

President Gani säger att hans land kommer att ta emot alla som kan bevisa att de är afghaner. Eftersom nästan alla afghaner som kommit hit har tappat sina id-handlingar så kommer de inte att kunna bevisa att de är från Afghanistan. Mästerförhandlaren Löfven imponerar inte.

Herr President Gani från Afghanistan kan luta sig skönt bakåt i sin 1:a klass fåtölj när han flyger hem, 900 miljoner svenska kronor rikare. Utbetalningen sker under tio år men tas inte från SIDA:s budget. Det är ett riktat bidrag från oss som Mästerförhandlaren och hans regering beslutat.

Programmet Lyxfällan i TV4 handlar om notoriska slösare som kört sin ekonomi i botten men ändå fortsätter som om ingenting hänt. Jag tycker att Stefan Löfven borde vara en självklar medverkande i programmet.

Text: Lars-Kristian Bergh

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Klart vi måste sponsra knarkfälten i Afghani! Vi sitter ju i knä på CIA som är the masterhand behind it all! För j-t rakt upp och ner!

 2. Sune O. tycker:

  Istället för att bygga baracker i Sverige för den lavin av emigranter som kommer så bygg dem i Afghanistan istället. Bygg även skolor. Då dräneras inte landet på unga män och jobb skapas för byggen. Samma idé för andra länder och sluta kalla dem för ”flyktingar” för de flyr inte utan flyttar frivilligt för att skapa sig bättre villkor. Det är bra om andra slipper försörja dem.

 3. Tack Anders Bergstedt.
  Socialstyrelsen har påpekat att redan nu är undanträngningseffekterna märkbara. Planerade operationer ställs, väntrummen på läkarcentralerna fylls, tandvården förlängs med flera år, barnen får sämre skolgång, idrotten ställs in för hallarna är flyktingbostäder och så vidare. Utöver att det finns enorma behov av utbyggnad av all infrastruktur och bostäder ska alltså Sverige nu bistå med miljarder till Afghanistan. Har Sverige ansvar för alla andra i hela världen?

 4. Anders Bergstedt tycker:

  Naturligtvis lurar dom oss bara på pengar liksom Rumänien och Bulgarien. Årets ekonomipristagare i ekonomi dömer helt ut biståndet och påstår att det t.o.m. försämrar förutsättningarna för att bygga upp dessa länder. Jag har svårt att förstå varifrån staten dessutom tar de miljarder som flyktingarna här kostar oss !

  Vi tror att flyktingarna skall acceptera våra förutsättningar. Istället är de missnöjda och ställer till oreda och bråk. De pressas och hotas av smugglare, IS, islamister, muslimer, kriminella och bland dem finns krigsförbrytare. De kristna som håller på att utrotas i mellanöstern är även här speciellt utsatta. Man undersöker därför i kristna kretsar om det går att ordna flyktingboenden för kristna.

  Självskadebeteende och psykoser blir en följd av hopplösheten speciellt då hoppet att få stanna grusas. Inga länder vill ta emot dem och polisen har en hopplös uppgift. Vårt största bistånd går till Afghanistan och nu försöker Löfvén förmå presidenten att underlätta avvisning/utvisning dit. De flesta flyktingarna kommer nu därifrån. Nu visar media att man med självmordsförsök , självskadebeteende, brott och avvikande på allt sätt kommer att motsätta sej att rätta sej efter de beslut som är absolut nödvändiga om inte Sverige skall klappa ihop !

  • Anders Bergstedt tycker:

   Afghanistan kommer att fram till 2019 få hela fem miljarder kronor från Sveriges skattebetalare. Därför försöker Löfvén förmå president Ashraf Ghani att underlätta avvisning/utvisning dit. 36.000 Afghaner har i år sökt asyl varav 21.000 ”ensamkommande barn” under 18 år.

   • Tacksam ifall du vill uppge var du hämtat summan 5 miljarder till Afghanistan fram till 2019.

    • Anders Bergstedt tycker:

     Faktarutan SVD lördag 6 december ! Se även artikeln ”Bistånd ska få färre unga män att fly från Afghanistan”.