Lyxresor – och du betalar

statssekr-erik-bromanderStatssekreterare Erik Bromander (s) glassar med solresor i business class. Han vräker på och parasiterar på landets skattebetalare.

En statssekreterare är näst högst i rang i regeringskansliet och har mycket makt och stora befogenheter. Erik Bromander är en så kallad karriärsosse som under hela sitt arbetsliv avlönats med skattemedel. Han är så mäktig att han struntar i regeringens resereglemente och låter dig och övriga skattebetalare stå för biljetter i business class.

Inte nog med det, Bromanders resor till fjärran länder synes ha en mycket svag koppling till jobbet som högste tjänsteman under infrastrukturminister Anna Johansson (s). Men anknytningen till exotiska platser med mycket sol är uppenbar.

hotel-fr-poolenjpg-kopiaLättjan är också tydlig då antalet lediga dagar på den exklusiva platsen är lika många eller fler än de så kallade arbetsdagarna.

Det finns tillfällen då det är bra att underlydande skvallrar på chefen, som i detta fall, då någon tipsade Dagens Nyheter om Bromanders lyxresor på skattebetalarnas bekostnad.

Sedan valet 2014 har Erik Bromander (s) rest för nästan en miljon skattekronor. Till vilken nytta? kabinbusinessclassOch till vilken nytta för flera hundratusen kronor extra för lyxiga måltider och fri Champagne och övriga drinkar har det varit? D v s ”business class”.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. förbannad skattebetalare tycker:

  Denna sosseadel skäms inte för att sko sig. Jag blir äcklad!
  Från DN:
  Flygresorna i business class som kostat hundratusentals kronor nämns inte i genomgången. Inte heller de intjänade bonuspoängen omnämns.

  När statssekreteraren under fyra dagar i januari 2016 besökte Detroit i USA för att vara med på en bilmässa kostade flygbiljetterna cirka 52.000 kronor. Han landade efter lunchtid på lördagen, men hade planerade möten först på måndagen. Dagen därpå flög han hem.

  Under hela perioden bekostade regeringskansliet hans boende och traktamente.

 2. såssepampen Bromander har rest i lyxklass för nästan en miljon på två år på skattebetalarnas pengar. Lite mygel med reseräkningar måste till för att tysta media så 41000 ska han betala tillbaka. För att rädda den legendariska Göran Johanssons dotter Anna Johansson kvar som såsseminister sparkade man Bromander med en filttoffla och skickade med 2,3 miljoner i avgångsvederlag och garanti för nytt toppjobb inom två år. Av de 2,3 miljonerna får parasiten Bromander alltså behålla 98 procent. Det handlar om stöld av skattemedel och såsseministern sitter kvar.

 3. Nomenklaturan skor sig på folkets bekostnad. Sossar som alltid.

 4. Brändström tycker:

  fifflaren sparkas och får 2,4 miljoner i avgångsvederlag. fyfaen för dessa politiska
  myglare.

 5. Japp! Parasiten fick kicken!!! Tack vare DN.
  http://www.di.se/nyheter/resglad-statssekreterare-far-sparken/

 6. Henrik tycker:

  den där mannen är nog bara sosse för karriärens skull. Svinaktig parasit. Dåvarande socialdemokratiske finansministern Gustav Möller sa att ”slösa med statens medel är att stjäla varenda krona från medborgarna”. Bromander är inte bättre än en simpel tjuv värre för han stjäl från skattemedel. Han borde avkrävas återbetalning och fockas.

 7. Dennis Andersson tycker:

  Att leva som man lär är oändligt nödvändigt för både sin egen del och det parti eller organisation man företräder. Annars svärtar man trovärdigheten å det grövsta. Frivol representation och egennytta är knappast förenligt med det som ett arbetarparti eg. skall stå för..

 8. 40-talist tycker:

  Att han inte själv förstår att han får sitt partis och sitt eget rykte förstört!
  Men en del tycks tro att de står utanför lagar och är odödliga.
  Det finns väl någon kontrollinstans inom riksdag/regering som ska granska sådant här och förklara att han får betala en del själv?

 9. Det minsta man kan kräva är att parasiten nödgas betala mellanskillnaden för business och återbetala alla traktamenten för fridagarna och de privata hotellnätterna.