Synd om Suzanne Reuter

Den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter är både folklig och vanlig när hon kör bil. Och trafikvakterna (trafikpoliser) tog nog en extra mazarin till fikat dagen då de nitade henne för fortkörning och tog körkortet. Att nita kändisar ger en extrakick kan man tänka sig.

Det finns ingen lag som säger att körkortet ska dras in när man kört mer än 30 kilometer för fort. Det är en praxis, alltså något man vant sig vid och snackat ihop sig om tjänstemän emellan. Trafikvakterna, som är poliser i formell mening, har makt att vara flexibla.

Men en superkändis som Suzanne Reuter har svårare för att få flexibilitet än andra Svenssons. Milda makter, tänk om kändisar fick för sig att de har fömåner som inte andra har, resonerar nog de flesta trafikvakter. Så det är synd om Suzanne tycker jag utan ironi.

Detta med skräck för att åka tunnelbana (klicka för mera läsning) som hon skriver till länsrätten har hon nog inget för utan läkarintyg. Kanske tänkte hon inte på att alla inlagor till myndigheter blir offentliga.

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
  1. Inger A. tycker:

    Vaktfolk är ett särskilt släkte och jag tycker inte om dessa maktstinna övernitiska trafikpoliser som haussar vilka småförseelser i trafiken som helst till något alldeles förfärligt i klass med överlagt mord ungefär. Skicka dem på omskolning till cykelreperatörer eller annat enkelt praktiskt arbete som gör nytta. Dock har de inte varit direkt ohövliga när de hållt sina grötmyndiga föreläsningar om vikten av att hålla hastighetsgränserna. Numera erkänner jag aldrig, Jag finner ett visst nöje i att inställa mig i tingsrätten för att få samma bötesbelopp som annars. Gratis blir det att se Herr Trafikbyling i vittnesstolen på sin fritid hahahaaa….Du vet väl att poliserna inte får gå o vittna på arbetstid? Ge igen bara, gå inte med på att skriva på direkt. Begär muntlig förhandling, nobba förslaget om förenklad rättegång per telefon och kräv att polisen som skrev rapporten ska vittna.

  2. Pelle i Bankeryd tycker:

    Trafiknissarna i Småland med fikastationen i jerusalem borde patrullera gator o torg istället för att sitta o jäsa i sin jaktbil och sedan attackera hederligt folk. De är inte ens hövliga här nere i Smålands Jerusalem. Susanne är i gott sällskap dessa maktutövare är för många och dom som finns sysslar med fel saker. Lappa hederligt folk med fast bostad och inkomst är tacksamt för dessa fogdar men ge sig ut bland knarkare o våldsverkare det törs de inte. Då skulle de kunna få på skallen och oj ojsan då skulle facket o skyddsombuden gallskrika. Hoppas Susanne Reuter o Dallegänget gör en satir på dessa jävla trafikvakter. Tack för ordet om det nu inte stryks.