Shiit, Expressen gjorde SCOOOPET!

Expressens ledarsida den 20 februari året 2011 var ju fullständigt fenomenal. En redovisning om dumheter i byråkratiriket Sverige. Först kollar man om man sovit flera månader och vaknat 1 april. Krogar med alkoholtillstånd får blanda drinkar, det vet alla som svingat en draja eller zippat en ginfizz. Och tänka sig, krogarna får blanda brännvin också minsann. Men bara om man anmäler till kommunen att man gör det. Blandar eller smaksätter brännvin alltså. Hur många kommunala tjänstemän i Sverige sysselsätts med skattemedel i landet för att sortera dessa anmälningar? Eller vad man nu gör med dem.

Expressen fortsätter idiotilistan, se här:
Har du målat om på din lilla firma? -Jaha minsann. Och burken då, med en skvätt målarfärg kvar i, var gjorde du av den då? Såååå, lilla vän, du visste att den klassas som miljöfartligt avfall så den kastade du inte i soporna? Duktigt. Du körde alltså till Hagby eller vad nu din återvinningsanläggning heter och lämnade den där? -Bra! Och sedan åkte du hem och skaffade en blankett och gjorde en anmälan till länsstyrelsen, för det är du skyldig att göra. Det måste alla enligt lagen ifall du driver minsta lilla firma eller sitter i styrelsen för den minsta lilla förening. Till vilken nytta? Ingen aaaaning. Enligt Expressen gör inte länsstyrelserna något alls med blanketterna. Utom att sortera in dem i pärmar.

Så där radar Expressens ledarsida upp den ena idiotin efter den andra och undrar varför i helvete (Nä, inte ”helvete”, Expressen svär inte) agerar inte Maud Olofsson och rensar bort skiten. Ja Maudan, sätt igång. Fyra år drygt i regeringen och sådan smörja i byråkratins lådor är fortfarande kvar. Borde rensats ut redan första halvåret.

Men Veckans sämsta kan också vara taskig service eller att en produkt visat sig vara rena skräpet. Som Volvo t ex.

0 kommentarer

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar