Invandringspolitiken går inte ihop

Invandringspolitiken

”Trots allt förskönande tal om ”papperslösa”, står det i klartext i regeringens och Miljöpartiets överenskommelse, att den utvidgade skyldighet som landstingen ska få ”att erbjuda subventionerad hälso- och sjukvård”, också berör utländska medborgare som uppehåller sig i Sverige utan tillstånd.”

”Invandrarpolitiken hänger inte ihop”, , Thomas Gür, krönikör i Svenska Dagbladet

Berghs kommentar

Detta moderatförslag som hela alliansregeringen formellt står bakom kan lätt uppfattas som arrogans mot dem som får notan. I marsnumret av tidskriften Sund Förnuft går förre chefen för Dagens Nyheters ledarsida Hans Bergström, doktor i statskunskap, till konfrontation med en hel flock heliga kor när det gäller invandringspolitiken.

Att det handlar om illegala invandrare framgår.

Eftertanke: Varenda person från andra länder, hur många som helst, oberoende av om skyddsbehov finns eller inte, inbjuds att försöka ta sig in i Sverige olagligt. Lyckas de behöver de inte söka uppehållstillstånd, behöver inte ge sig tillkänna, och får hur länge som helst och hur mycket som helst, fri sjukvård för alla typer av vård, alltså inte bara akutvård. Detta har regeringen och Miljöpartiet enats om. Humant. Generöst. Och fullständigt vanvettigt.

Förslaget blev den aktuella veckans VECKANS SÄMSTA!

7 Kommentarer

 1. Håkan

  I senaste numret av Skattebetalarnas tidning Sunt förnuft skriver förre ledarsideschefen på DN, doktorn i statskunskap, Hans Bergström en synnerligen väl underbyggd artikel om hur regeringen med Mp som blåslampa backar undan och låter alla olagligt vistande i landet få gratis vård, och alltså inte bara akut vård, här i landet på svenska skattebetalares bekostnad. Jag oroas av detta, dels för att det är käpprakt åt h-e att olagligt hitkomna och olagligt uppehållna här ska gå i gräddfil vid sidan om lagen och dels för att detta katalyserar främlingshatet.

  Den som kommer hit illegalt och inte vill ge sig tillkänna genom att t ex söka asyl borde inte få annan vård än akutvård anser jag. Skaffa Sunt Förnuft från skattebetalarnas förening och läs Hans Bergströms väl underbyggsa artikel. Ett
  tungt aktstycke i frågan. Och betänk att Bergström är en liberal tänkare och verkligen ingen stolle.

 2. Tjänstgörande redaktör

  Håkan D m fl: Vissa fraser och ord spärrar automatiskt kommentaren från att bli publicerad. Redan publicerade kommentarer tas bort manuellt om de bedöms som stötande eller ringaktande i lagens mening. Även andra skäl kan göra att kommentarer/inlägg lyfts ut.

  Den som reagerar på något publicerat kan höra av sig till redaktionen genom mail till anm@bergsblogg.se

 3. Håkan D

  Både jag o flera kompisar har kommenterat Gyrs artikel men kommentarerna kommer inte in, VARFÖR???

 4. Brännström

  Jag är less. Vad faen gör jägarförbundet? Fikar med pamparna och bjussar på ripjakt. Erlandsson smörjer dom minsann för det gäller att mjölka 48 miljoner i bidrag av jägarnas jaktkortsavgifter men ta kamp för rättssäkerhet för jägarna de gör dom inte för det kan ju misshaga maktens herrar.

 5. Lasse i Sunne

  Här i Värmland är polisen inte kloka när det gäller vapenlicenser. Ingen stöttar oss jägare. I Uppsala har jägarna en landshövding som vågar stå upp o kritisera sina egna tjänstemän för att de halvat lokattsjakten i Uppsla län trots att det i det länet är fler lekatter än förra året. Å vad är det för regering med centern som jamsar med miljöpartisterna?

 6. Hasse i skogen

  Så fort det j-a miljöpartiet är löst så är det klappjakt på oss jägare. Och när borgarna går armkrok med miljömuffarna så finns det inget parti över för oss och inget hopp. Livet känns ibland rätt meningslöst.

 7. Anders

  Bra skrivet av Thomas Gür, och vad annat kan vi då förvänta av regeringen på lagstiftningsområdet för oss lagliga vapenägare än samma låga kvalitet som tidigare med såssarna? Trist att vi inte har en självständig JO med lite klös i. Poliser får skit för att deras skrivbordskolleger är lata eller struntar i att följa lagen.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar