Kommunal fakturabluff i Göteborg

Foto: Hans Hjelmberg

Göteborgs stad trakasserar småföretagare med saltade fakturor. Kommunen debiterar för påhittade kostnader. Under rubriken ”Korvkontroll med noll koll” berättar Clarence Crafoord i Svenska Dagbladet 20 mars 2011 i artikeln: ”Korvkontroll med noll koll” om hur en korvförsäljare jagas av kommunen med saltade fakturor som vapen.

På bild: Kommunstyrelsens ordf Anneli Hultén inviger hellre än att rensa i korruption och falska fakturor.

Centrum för Rättvisa: Restaurangägare går till domstol för att stoppa kommunens olagliga avgifter

5 Kommentarer

 1. Helena Palena

  Lilla Sovjet förenekar sig inte i drivkraften att suga ut folk som gör något. Som inte lever på den offentliga, offantliga sektorn. Finns det ord? Nej, det gör det inte.

 2. Kålle

  Det är skillnad på skurkar och skurkar. Makthavarna här i Götet har bestämt att vanliga företagare ska skinnas med luftfakturor. Det är lagligt har sossarna i regeringen bestämt och borgarna i regeringen tycker väl detsamma? Eller? Annars hade väl borgarna ändrat lagen?

 3. Anders S Nilson

  Dom förnekar sig inte och vilken regering har infört detta? Jo sosseregeringen före borgarna. Och sossarna i mutkommunen Göteborg har makten och använder dom anställda kommuntjänstemännen för att jävlas med småföretagare. Hur vore det om alliansen o storkäften Maud Olofsson ändrade lagen o stoppade kommunens möjlighet att skicka fakturor som är falska? Olofsson snackar i ett om hur regeringen ska förenkla. Mycket snack o ingen verkstad.

  • Hagman

   Ja det är på tiden att man uppmärksammar den korruption som finns i de flesta kommuner i dag.
   Vara myndigheter och skattefinansierade organisationer är den nya maffian.
   Den har all makt och värnar nepotism och svågerpolitik framför kompetens och
   därför kan man fortsätta med avgifter som är onödiga och orimliga.
   Som endast går till ökning av löner till maffiabossarna.
   Det UPPDRAG GRANSKNING avslöjade i Göteborg är bara toppen på isberget.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar