Skurken Telia slår till – igen!

Lita absolut inte på Telia. Det blir alltmera övertygande att jätteföretaget Telia har en ledning som inympar en strategi som går ut på att lura sina kunder. Inte bluffa så att det uppenbart syns att det är kriminellt. Ånej, jätten kör med raffinerade metoder så att det för en utomstående blir juridiskt omöjligt bevisa deras onda uppsåt. Nu är det inte fotnivåens personal som är skurkar. Det är företagets ledning som bestämmer kulturen. Senaste exemplet från min egen värld: Beställde högre fart på bredbandet. Nuvarande månadskostnad är 317 kronor, vilket är svindyrt för att få använda en fiber som inte Telia ens äger.

Telia support

Jag kontaktade Telia och kunde få snabbare nedladdning för 3 kronor mera i månaden. Bränd av många dåliga erfarenheter av Telia så frågade jag om summan stämde. Handläggaren bad mig vänta för kontroll. -Jodå, det stämmer. Totalt inklusive moms 320 kronor i månaden kostar det, kvittrade hon glatt. Slog till förstås. Redan så här långt förstår ni väl vad som hände? Orderbekräftelsen sa 339 kronor. 19 spänn mer eller mindre är väl inget att bråka om? Det ju bara 228 kronor mera per år än vad skurkföretaget Telia lovade.

Just det, precis så resonerar nog de flesta. Det har förmodligen skurken tagit reda på genom enkätundersökningar. Alltså kör skurken Telia taktiken att bara ändra lite mot det överenskomna beloppet. Eftersom ändringen räknas som ett telefonköp gäller 14 dagars ångerrätt. Alltså kan Telia gömma sig bakom ångerrätten. När det lilla fåtalet ringer och kräver annullering så accepterar förstås Telia-skurken det utan argumentering. Därmed håller sig Konsumentombudsmannen lugn.

Misstag kan alla göra och det gör också alla. Men av alla Telias misstag så blir känslan väldigt stark i många fall att det är medvetna tricks för att (moraliskt om än inte juridiskt) lura kunden. Och bara det faktum att misstanken ofta uppstår visar ju att något är sjukt hos Telia. För ingen tror väl på allvar att jätten med tusentals experter på det mesta har så grava administrativa brister att säljpersonalen har en prislista och datorprogrammet som skriver bekräftelserna har en annan prislista?

TeliaS är förkortning som jag trodde stod för TeliaSonera. Lutar åt den mer adekvata benämningen TeliaS = TeliaSkurk.

3 Kommentarer

  1. Ingvar P

    Telia är ett utsugarbolag dom missbrukar dominerande position

  2. Marklund

    jo fyfan för det företaget. Samma jävlans monopolfasoner hela tiden. Och borgarregeringen applåderar för det är deras pollitik att suga ut o slå på dom små annars hade dom stoppat telia. fyfan va ruttet hela skiten

  3. Margaretha

    Min mor i Småland blev utan telefon när stormen Gudrun drog fram. Efter 7 månader utan telefon erbjöds hon en mobiltelefon. När hon fick den gick den inte använda för det fanns ingen täckning. Den gamla telefon med sladd lagar dom inte. Hela byn drabbades och det verkar som om Telia inte har något ansvar alls. Är det inte regeringen som äger Telia?

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar