Bojkotta Grekland – semestra någon annan stans

Många minns Calle Jonsson, tonåringen som, oberoende av hans eventuella egen skuld, råkade illa ut av Greklands genomruttna och korrumperade rättssystem. Nu finns ett nytt skräckexempel som visar det av mygel smutsiga Greklands stinkande rättsväsende. Är det bara mutor det handlar om? Och Grekland är sedan länge medlem i EU. Det är graverande för EU med sådana medlemsstater.

Greklands ambassadör i Stockholm hävdar den 9 juni att rättssäkerheten är densamma i Grekland som i Sverige.

Grekland har en rutten ekonomi också och är oerhört beroende av turismen som inkomstkälla. Snabbt gick grekiska ambassaden ut med att en diplomat sparkats och senare reagerar den grekiska justitieministern. Men det var lögn att diplomaten fått sparken. Han får nytt jobb inom grekiska UD, förflyttning alltså, inte sparken. Grekiska staten ljög direkt för svenska folket och våra medier.

Inte nog med att svenska skattebetalare ska vara med och betala Greklands nota för den grekiska statens abnorma slöseri. Vi ska bli förnedrade av deras rättsapparat också. Bojkotta Grekland – semestra någon annan stans.


Läs mer

SvD: Grekisk rättsröta ger kalla kårar

SvD: Våldtäktsfall blir UD-fråga

SvD: ”Anna: Jag är tacksam och lättad”

5 Kommentarer

 1. Inger

  Du är allt vaken du Helena Palena…Men tror du har fel om vad Grekland förväxlar. Fyra svensk-greker skrev igår i SvD Brännpunkt och skämdes över grekiska rättsväsendet. Det är ruttet, svårt angripit av korrumption, nerkört utan sunda rättstraditioner och allt i tysthet sanktionerat i evigheter av regeringen. Nä, jag håller med Bergh, bojkotta skitlandet Grekland.

 2. Helena Palena

  Tror Grekland förväxlar oss med USA där man kan försäkra sig mot allt. Har faktiskt inte varit i Grekland en enda gång och åker inte dit i brådrasket. Inte till Thailand heller innan dom städat upp i prostitutionsträsket. Bra rutet! Fem stjärnor av fem möjliga. Reinfeldt borde riva i lite när det gäller alla våldtäkter på våra gator. Men han är mild som en västanfläkt.

 3. Samson

  Hej,
  Har Du någon egen erfarenhet av det grekiska rättsväsendet? Om inte så framstår Du som en rasist med Dina kommentarer.
  Sverige kastraternas land.

 4. Greg

  Hur förvånande är dessa attityder, när Svenska staten inte gör något för att förhindra överfallsvåldtäkter på Svenska tjejer utförda av invandrare.
  Inte gör något för att straffa de som skriker ”svennehora” efter dem.
  De t o m accepterar och förringar när detta händer!

  Grekerna vet vad som händer när man slutar bekämpa Islam och dess attityder, i detta fall kvinnosynen.
  Grekerna led under Ockupation av muslimska Turkar i flera hundra år, och ändå gav dem inte upp på sin kultur.

  Här ger vi upp utan att ens ha blivit ockuperade! Så förväntar vi oss respekt när vi åker till Grekland?

  Om vi aldrig tar avstånd från synen på svenska kvinnor som ”horor” så kommer ingen att göra det åt oss!

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar