Vänsterfilskramare – trafikens puckon!

Kalla dem vänsterfilskramare, dumskallar, puckon eller bara vägidioter. Alla dessa som envisas med att ligga i vänsterfilen och skapa köer bakom sig. På vägar med en tillåten fart högre än 70 km/tim är omkörning på högersidan, insidan, förbjuden.

Foto: Berghs Blogg

Vänsterfilsfetischist på Nynäsvägen, Stockholm

Alltså kan mittfilen vara nästan tom, högerfilen nästan helt ödslig och så vänsterfilen på en trefilig motorväg vara helt igenproppad. Irritationen blir påtaglig och idioterna bryr sig inte alternativt fattar de inget. En annan tänkbar orsak är att de vill leka poliser och hindra de bakomvarande att köra om.

Faktum är att alla bilar visar för hög fart på hastighetsmätaren. Ju äldre rishög eller billigare småbil ju större mätarfel har du. Men många nya bilar har GPS som visar verklig fart vilket gör att många bakomvarande blir ännu mera frustrerade av att se att puckona kör långsammare i vänsterfilskramandet än tillåten hastighet.

Så varför i helvete driver ingen en kampanj mot vänsterfilsidioterna? (Motormännens ängslighet för att inte vara pk är pinsam).

Min uppmaning när du inte får bort en vänsterfilskramare: På med helljus och håll tutan intryckt tills idioten flyttar sig. Är det 70-väg: Håll tutan intryckt och kör om på insidan!

Ojoj, nu verkar Bergh rejält förbannad kanske du tänker.
– Det stämmer. Men det är inget nytt irritationsmoment. I åratal har jag med efter hand stigande blodtryck förundrat mig över detta fenomen som jag inte sett i Danmark eller i Tyskland.

Åker du söderut på E4 från Stockholm så kan du köra i högerfilen i nästan tre mil utan att riskera hamna i en avfartsfil. Det är en 90-väg så att det är glest i mittfilen och i stort sett tomt i högerfilen har du ingen nytta av. På Essingeleden kramas det passionerat i vänsterfilen. Och åker du norrut på E4 från Stockholm så är det samma trista visa. Smockfullt i vänsterfilen tills du passerat Arlanda-avfarten.

Tycker du något alls i denna fråga? Eller är du ängslig? Kanske vill du vara pk? (pk= politiskt korrekt) Berätta i kommentarsfältet.

Text: Lars-Kristian Bergh

Följ frågan även på Facebook-gruppen: Avskyr folk som lökar i vänsterfilen

6 Kommentarer

 1. Nilsson

  Så har vi de ännu farligare mittlinjekramarna. Mötande bilar kommer i 100 knyck och har 2 decimeter till mittlinjen och 1 METER till högra kantmålningen. Detta mittlinjékramande sänker säkerhetsmarginalen kraftigt i händelse av en oväntad manöver från någon av de mötande bilarna. Trafikpolisbylingarna borde ägna sig åt beteende och inte bara jaga fortkörningspinnar.

  • Peter

   Nja… hur många vägar finns det kvar med 100km/h i fartgräns utan vajer eller mitträcke?
   Oftast så kör ju dem som kramar mittlinjen saktare än tillåtet.

   Skall man klaga så är det på dem som saktar ner när det blir 1 fil på 2+1 vägarna och ökar(!) när det blir tvåfiligt.

 2. Järn-Janne

  Snuten är på fel spår. Trafiksnutarna borde nita vänsterfilsbögarna.

 3. Berra

  Men för fasicken det fattar du väl att i detta mesland där allt ska gullegullas i kompromissernas köttkvarn och alla kissar på sig för det allra minsta där tycker man inget annat än att allt ska förbjudas. ALLT ska lösas med förbud och regler och alla avundsjuka sossar och miljöpartister ska leka poliser och hindra omkörningar och hytta med pekpinnar. Nä fy faen för detta förbudskåta land där allt och alla ska korvstoppas i samma typ av skinn. Man blir spyfärdig för dessa förbudsälskare.

 4. Bertil Eriksson

  Hörru Ahmed, bort med alla bromsklossar från vänsterfilen oavsett om de har keps, turban eller burka.

 5. Ahmed

  Bara så jävla rätt! Bort med keps-svenne från vänsterfilen

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar