Polisen i förfall

Buss beskjuts men polisen struntar i att rycka ut. Villa länsas och grannen larmar polisen samtidigt som han ser tjuvarna i villan. Polispatruller finns i närheten, men polisen struntar i att åka till pågående inbrottet. Miljarder pumpas in i en polisorganisation som är närmast ofattbart ineffektiv.

Sedan 1965 har andelen administrativa tjänster ökat från 15 till över 30 procent. Samtidigt har antalet poliser i yttre tjänst halverats.

Läs ett skrämmande avslöjande i DN: Offren larmar – men ingen kommer, 2011-09-19

2 Kommentarer

 1. Politiker

  En polismästare har i sin irritation över läckor fiskat hos en anställd polis om det är han som anonymt pratat med en tidningsreporter. Detta är ytterligare ett tecken på förfall – moraliskt förfall. Ända sedan 1949 har det varit i grundlag förbjudet för myndighetsanställda att söka efter källor till något som publicerats.

  De flesta har ingen susning om denna lag som är tillkommen för att skydda demokratin. Myndigheter ska inte kunna hemligstämpla uppgifter – som inte hotar rikets säkerhet – hur som helst. Anställda ska kunna läcka uppgifter om missförhållanden utan att riskera straff för att ha röjt uppgifter som en myglande myndighet har hemligstämplat. Därför får mediet inte röja källan om denne begärt få vara anonym vid publiceringen och myndigheten får inte leta efter källan.

  En polismästare är juristutbildad och vet naturligtvis detta. Därför är det ytterst anmärkningsvärt att en polismästare försökt få fram källan.,

  Beatrice Ask håller inte måttet. Hon har inte kraft nog att göra något åt den ineffektiva och moraliskt nedgångna polisorganisationen.

 2. Kenny

  Jo tragiskt!

  Behövs att fler tar lagen i egna händer…

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar