Idiotförklaras av Filippa Reinfeldt(M)

Statsministerns fru, landstingsrådet Filippa Reinfeldt, förklarar alla som fyllt 75 år för idioter. Hon gör det tillsammans med allianskollegerna i Stockholms läns landsting i en debattartikel i DN.
Landstingsalliansen i Stockholm ska ålägga alla distriktssköterskor på vårdcentralerna att hålla ”Hälsosamtal” med alla som fyllt 75 år. Hälsomsamtalen ska handla om fysisk aktivitet, vilken mat de ska äta, socialt umgänge, boende och något som de borgerliga landstingsråden kallar ”delaktighet”.  Delaktighet i vad?

Dessa 75-åringar förutsätts plötsligt vara förståndshandikappade som inte längre kan ta vara på sig själva. Inte vet hur de ska bo eller med vilka de ska umgås. Och inte antas begripa vad de ska äta, trots att de överlevt i 75 år. Hur långt från verkligheten kan en landstingspolitiker komma?

Landstingsrådet Birgitta Rydberg(fp) Birgitta Rydberghar under många år visat en påfallande överlägsenhet i sina förnumstiga pekpinnar om än det ena och än det andra som hon inte har en aning om. Så att hon i sedvanlig förmyndarattityd idiotförklarar alla som fyllt 75 år är inget som förvånar. Men att moderaten Filippa Reinfeldt, moderaten Lars-Joakim Lundquist, KD-aren Stig Nyman och centerkvinnan Catrin Mattsson är lika omdömeslösa och verklighetsfrånvända är förvånande och skrämmande.

75-åringarna har ”byggt” Sverige under flera decennier, skött ansvarafulla jobb, fostrat sina barn och klarat av många av livets olika prövningar. Denna grupp blir nu kollektivt dumförklarade av landstingsråd som aldrig haft ett riktigt jobb utan blivit försörjda av skattemedel i hela sitt vuxna liv.

Om nu statsministerfrun, Birgitta Rydberg med flera har personliga problem med vad och hur de ska äta trots att de inte är 75 så kanske det beror på deras stillasittande och brist på en vardaglig tillvaro med slit för lönen? Ta ledigt, utan arvode, två månader och jobba i åldringsvården så kanske ni åtminstone kan få en aaaaaning om hur en verklighet kan se ut för dem som ni omyndigförklarar.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

9 Kommentarer

 1. Madeleine

  Jag tycker det är synnerligen anmärkningsvärt att ett landstingsråd anser att landstinget får strunta i lagen om det är opraktiskt att följa lagen. Men Birgitta Rydberg(fp) har aldrig framstått som särskilt begåvad, för att uttrycka sig milt, och att vara landstingspolitiker är väl mest att ha en välavlönad pseudobefattning.

  Jag är djupt besviken på Birgitta Rydberg som inte heller ger ordentliga svar på viktiga frågor om läkarjournaler. Stockholms läns landsting har satsat på ett system som heter TakeCare, måhända det minst dåliga men alls inte så bra som andra. Nu rullar miljardbelopp igen och Rydberg sitter i sitt elfenbenshorn och är nedlåtande mot kritiker och sedan klipper hon av debatten rakt av bara. Nä aldrig mera ska jag rösta på folkpartiet i landstingsvalet. Det lovar jag på heder och samvete.

 2. Gunnar S

  Hej
  När landstingsrådet Birgitta Rydberg(fp) får frågor på sin blogg som inte passar så stänger hon av kommentarsfunktionen. Och hon vägrar förstås medge att hon är arrogant eller att hon uttryckt sig nedlåtande om Bergh. Finns det någon i hela Sverige som kan erinra sig att Birgitta Rydberg (fp) någonsin erkänt någonting överhuved taget som antyder att hon gjort något fel?

  Denna ofelbara folkpartist hävdar att när landstinget beter sig kriminellt så är det lagen (LOU) det är fel på. Härligt samhälle Rydberg vill ha, alla gör som de vill och blir det kriminellt säger bara att det är fel på lagen.
  Här är de för Birgitta Rydberg obehagliga frågorna:
  1 Bör inte uppsatta personer vara extra noga med att inte verka nedlåtande? ”denne Berg” som du skriver tycker jag låter nedlåtande. Därför skrev jag arrogant.
  2 Varför köpte inte SLL en ypperligt väl fungerande journal, väl bebrövad, från Kalifornien?
  3 Är det försvarbart att Stockholms läns landsting inte följer lagen alternativt saknar kompetens för att följa den?

  Var nu så vänlig och svara konkret och glid inte undan eller iaktta tystnad.

  birgittarydberg | 12 oktober 2011 kl. 9:57 | Hej! Du får förstås respektera att jag inte alltid hinner eller kan svara på allting omedelbart. Jag diskuterar gärna på min blogg, och även om vi nu är långt ifrån det ämne som inlägget handlar om och debatten startade med gör jag en avslutande kommentar. Jag har svarat kring den påstådda arrogansen, och kring inköp av t.ex. Kaiser Permanentes ”färdiga” journallösning. När det gäller rättsläget kring Take Care-systemet så har landstinget valt att gå vidare med att införa lösningen brett, eftersom vi anser det väldigt viktigt att ha ett gemensamt journalsystem, för patientsäkerhet och en effektiv vård. Vi har för övrigt ofta framfört kritik mot LOU:s brister. Vi ska vara duktiga upphandlare men lagen gör det ibland omöjligt rent praktiskt.
  Slut citat. Sedan stängde hon av kommentarsfunktionen. Är hon liberal? Eller stalinist? Skolad på Kuba?

 3. Madeleine

  Birgitta Rydberg har råg i ryggen nog för att bemöta kommentarer på sin blogg i alla fall. Men så här långt är det som alltid med politiker försvar försvar försvar och så sedvanliga floskler ”där måste vi bli bättre” och i den stilen. Det duger inte! Är ni inkompetenta så väck med er bara, tycker jag. Så är Rydberg nedlåtande också mot Bergh ”inte lönt bemöta denne Berg” skriver hon. Är inte detta politikertricket nr 1? För att slippa bli avklädd i debatten så struntar man arrogant i att bemöta med standardslängen: ”Inte lönt bemöta…” Hur vore det om vi väljare fick avgöra den saken?

 4. Helena Palena

  Lägg in Share-funktionen. Då kan man dela dina inlägg på Twitter och Facebook o s v. Du hittar den under Inställningar. Klicka på delning eller Share.

 5. Helena Palena

  Gode Gud! Det vimlar av fyrkantiga byråkrater och politiker. Tyvärr är det såna som får synas. Träffade Rydberg när jag var med på Debatt angående svininfluensan. Herregud så korrekt. Hon måste ha dånat när jag gick an. Rätt åt henne! Jag kapade åt mig utrymmet på 30 minuter och hann säga mycket rakt ut i rutorna. Och sen fick folk narkolepse. De skulle ha lyssnat på mig och inte på Rydberg. Fy fan!

 6. Olle Åkerlind

  Jag är bara 73 år. Måste jag vänta i två år på detta utvecklingssamtal?

 7. Madeleine

  Bra bredsida, Skarp men väl motiverad. Detta gäng förefaller leva i sin egen bubbla miltals från det verkliga livet. Jag tittade in på Rydbergs egen blogg och det var snömos från början till slut. Man blir nedstämd och frustrerad.

 8. Bengan

  Alla dumheter som sägs i Stockholm är ”sanning” och sprids lätt ut i landet.
  Det gör mig orolig.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar