Synd om Suzanne Reuter

Den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter är både folklig och vanlig när hon kör bil. Och trafikvakterna (trafikpoliser) tog nog en extra mazarin till fikat dagen då de nitade henne för fortkörning och tog körkortet. Att nita kändisar ger en extrakick kan man tänka sig.

Det finns ingen lag som säger att körkortet ska dras in när man kört mer än 30 kilometer för fort. Det är en praxis, alltså något man vant sig vid och snackat ihop sig om tjänstemän emellan. Trafikvakterna, som är poliser i formell mening, har makt att vara flexibla.

Men en superkändis som Suzanne Reuter har svårare för att få flexibilitet än andra Svenssons. Milda makter, tänk om kändisar fick för sig att de har fömåner som inte andra har, resonerar nog de flesta trafikvakter. Så det är synd om Suzanne tycker jag utan ironi.

Detta med skräck för att åka tunnelbana (klicka för mera läsning) som hon skriver till länsrätten har hon nog inget för utan läkarintyg. Kanske tänkte hon inte på att alla inlagor till myndigheter blir offentliga.

2 Kommentarer

  1. Inger A.

    Vaktfolk är ett särskilt släkte och jag tycker inte om dessa maktstinna övernitiska trafikpoliser som haussar vilka småförseelser i trafiken som helst till något alldeles förfärligt i klass med överlagt mord ungefär. Skicka dem på omskolning till cykelreperatörer eller annat enkelt praktiskt arbete som gör nytta. Dock har de inte varit direkt ohövliga när de hållt sina grötmyndiga föreläsningar om vikten av att hålla hastighetsgränserna. Numera erkänner jag aldrig, Jag finner ett visst nöje i att inställa mig i tingsrätten för att få samma bötesbelopp som annars. Gratis blir det att se Herr Trafikbyling i vittnesstolen på sin fritid hahahaaa….Du vet väl att poliserna inte får gå o vittna på arbetstid? Ge igen bara, gå inte med på att skriva på direkt. Begär muntlig förhandling, nobba förslaget om förenklad rättegång per telefon och kräv att polisen som skrev rapporten ska vittna.

  2. Pelle i Bankeryd

    Trafiknissarna i Småland med fikastationen i jerusalem borde patrullera gator o torg istället för att sitta o jäsa i sin jaktbil och sedan attackera hederligt folk. De är inte ens hövliga här nere i Smålands Jerusalem. Susanne är i gott sällskap dessa maktutövare är för många och dom som finns sysslar med fel saker. Lappa hederligt folk med fast bostad och inkomst är tacksamt för dessa fogdar men ge sig ut bland knarkare o våldsverkare det törs de inte. Då skulle de kunna få på skallen och oj ojsan då skulle facket o skyddsombuden gallskrika. Hoppas Susanne Reuter o Dallegänget gör en satir på dessa jävla trafikvakter. Tack för ordet om det nu inte stryks.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar