Ulla Hamilton(M) är en kärring

Ulla Hamilton(M) medverkar till att fler dör i trafiken

 Moderata borgarrådet Ulla Hamilton i Stockholm är en kärring med en spegelvändning av Jönköpings kommuns förklaring på vad som är en ”kärring”.

 Själv anser jag att Ulla Hamilton och hennes lika cyniska kollega Per Ankersjö (c) är livsfarliga politiker. De är ansvariga för flera personers död men i Sverige är alltid lagstiftningen konstruerad för att skydda politiker.

Den som kör med dubbdäck i Jönköpings kommun är en dum kärring, menar kommunen. Kritiken har inte varit nådig. Det är vetenskapligt fastställt att fler dödas som kör odubbat jämfört med dem som kör med dubbdäck. Odubbat är då s k friktionsdäck med gummiblandning för nordiskt klimat. I Stockholm blir det böter av polisen för dem som kör med dubbdäck på Hornsgatan.

Det vansinniga beslutet i Stockholm har drivits hårt av moderaten Ulla Hamilton, som uppges inte ens ha körkort, och av centerpartisten Per Ankersjö som fick en välavlönad borgarrådspost som tack trots få röster från väljarna. Den som krockar med odubbade däck på bilen riskerar drygt 42 procents större risk för att dödas jämfört med dem som kör på dubbade däck. Detta är fakta. Men det struntar  Ulla Hamilton och Per Ankersjö fullständigt i.

De båda politikerna Hamilton och Ankersjö vet förstås vad som är fakta. Men det bortser de ifrån. Feta arvoden och hög status i samhället korrumperar dem till att indirekt medverka till andra människors död eller allvarliga skador. Kanske livslång invaliditet. Vad ska vi kalla dessa cyniker? Kärringar? Ånej, samhällsmarodörer är väl mera passande? Läs mera, klicka.

Text: Lars-Kristian Bergh

3 Kommentarer

 1. Helena Palena

  Klart man ska ha dubbat när det är vinter och skidan den slinter. . Körde ofta på Hornsgatan förut. Min farmor bodde där. Snacka det var svart i skåpen när vi städade ur lägenheten sen hon dött. Berodde nog inte på däcken. Mer på avgaserna. Eller hur?

 2. Kurt

  politiker är ett jävla pack

 3. Gunilla

  Tycker att det är fel av Bergh likaväl som av Jönköpings kommun att kalla förespråkare eller motståndare för kärring. Det är nedsättande mot kvinnor, och Per Ankersjö, centeristen, är väl inte ens kvinna såvitt jag förstår. Satans mördare (indirekt) eller dräpare är tuffare men mera passande anser jag.
  Hälsningar
  Gunilla, Södermalm Stockholm.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar