Polisen snokar olagligt

 

Ansvarig för olagligt snokande

Polischefen Jan-Olov Onshagen kallade i somras in en polis till tjänsterummet. Han frågade polisen om det var han som var den anonyma källan till uppgifter i en tidning. Att göra så är brottsligt, det är till och med ett brott mot en av våra grundlagar. Polischefens chef heter Carin Götblad som, förstås, inte offentligt har tagit avstånd från olagligt snokande. Carin Götblad har prísbelönats som ledare.

I Expressen den 2 mars fanns en ínsändare med skarp kritik mot Stockholms polismyndighet och myndighetschefen, den prisbelönta Carin Götblad. Insändaren var skriven av Anders Bergstedt, pensionerad kriminalpolis. Just det, pensionerad. Hade han kunnat skriva den insändaren under sin tid som anställd? – Javisst, men inte utan ett stopp i karriären.

Chef splittrar polisen

Bergstedt var kritisk redan under sin anställningstid inom Stockholms polismyndighet. Och så blev han heller inte kommissarie…

Läs utförligt om olagligt snokande i en krönika av Johanne Hildebrandt (klicka här) i SvD.
Text: Lars-Kristian Bergh

1 kommentar

  1. Johan

    Snuten är inte att lita på. Det försöker jag inpränta i mina barn. Och alltid slingrar dom sig undan ansvar. Blånekar o håller varandra om ryggen.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar