Svensk polis – sämst och dyrast

Leif G W Persson sågar polisen

”Ska det vara så jävla svårt att fatta? Det fattar alla, utom de politiker och höga polischefer som leder vår polisorganisation och hur det kunnat bli på det viset är det enda mysteriet i sammanhanget”.

Orden är Leif G W Perssons. Läs hela hans krönika i Expressen 2012-07-29 geom att klicka på länken nedan:

http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/leif-gw-persson-centraliserad-polis-ger-nya-byrakrater/
.

 

2 Kommentarer

  1. crimson

    Staten är ju så pigg på att privatisera skolor, vård, bilbesiktning och annat som trots allt gör lite nytta…konkurrensutsätt slapprövarna..så kanske de åtminstone får mindre tid till egen kriminalitet och securitas kanske tar nån tjuv ibland.

  2. Seriös

    GW skriver att han kan visa hur man får bättre uppklarning till halva priset mot en miljon per polis som det kostar idag. När ska någon ta bladet från munnen och visa att GW inte är seriös? En polis med lön på 24000 i månaden kostar arbetsgivaren med semesterersättning, sjuklön, pensionsavgift cirka 36000 i månaden eller 432000 per år. För bara 68000 ska alltså GW hålla med LAC, bilar, övrig utrustning, lokaler, uniformer mm. Orealistiskt vågar jag påstå. GW är rolig att läsa men han raljerar och är svepande och föga seriös. Nä den mannen har fått sprida sin skit om svensk polis länge nog utan mothugg.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar