Två varbölder och ett missfoster

Julveckan bjöd på två varbölder och ett missfoster

Landets läkare ska fråga ut patienterna om mat- och dryckesvanor och alla som anses leva osunt enligt Socialstyrelsens uppfattning ska registreras med personnummer i

ett särskilt dataregister. Detta utslag av storebror är inget annat än en varböld som stinker ut genom tegelväggarna på Socialstyrelsen.

Svenskar med osunda vanor ska registreras med personnummer i databas, kräver generaldirektören Holm. Foto Ann-Sofi Rosenkvist

Kommer Sveriges läkare att acceptera pålagan? Det har jag svårt för att tro. Men har du tänkt på vilken reaktion det blev i julveckan? Nästan ingen alls. När medierna tycker det är intressantare att rapportera om julstök och skinkor än att hugga gaffeln i ett myndighetsförslag som för tankarna till Kuba eller Albanien eller Nordkorea, då har vi anledning fundera på det så kallade journalistiska ansvaret. Den här veckan drunknade det i skinkspadet.

Sveriges radio jobbar åt SÄPO?

Varböld nummer två är att den politiska radion, Sveriges radio, registrerar lyssnares åsikter, religion och ställningstaganden med omdömen från reportern, typ ”rasist”.

Även telefonnumret registreras i en jättelik databas med sökfunktion. Sök på ”arab” och kolla vilka arabiska namn som ringt in till programmet ”Ring P1”. Här finns intressanta saker för säkerhetstjänster som svenska Säkerhetspolisen, MI 6 och CIA.

Är idén verkligen från Sveriges radio? Luktar mera som att det är SÄPO som kläckt den goda idén och så har ledningen för Sveriges politiska radio, SR, ställt upp som samarbetspartner. Känner man sig som en svensk myndighet så är det kanske inte så konstigt att man ställer upp för ”myndighetskollegan” POLISEN.

Det var Dagens Nyheter som avslöjade skandalen, för det är klart att detta är en praktskandal som stinker värre än den värsta varböld. Tillförordnade chefen, Cilla Benkö var julledig, ljuger för DN:s reporter. Det ökar misstänksamheten. Kan man lita på SR? – Nä, uppenbarligen inte.

Centern vill ha fri invandring och tillåta månggifte

Stockholmarna betalar 160 000 i månadslön till en heltidsanställd politiker med namnet Per Ancersjö. Centerpartisten är landets högst betalda turist i verkligheten. För centerns räkning säger han att ”alla som vill komma till Sverige ska få göra det”. Reportern kontrar med ”men det kanske inte väljarna är med på”.

Centern vill ha fri invandring, meddelar Per Ancersjö

Borgarrådet Per Ancersjö svarar: ”Den som inte delar vår värdegrund och uppfattningen att den som vill komma ska få göra det bör söka sig till andra partier”.

Floskelmaskin i världsklass

När den unga och oerfarna Annie Lööf blev ordförande för Centerpartiet sprutade flosklerna som svar på reportrarnas frågor. Men hon lämnade också en programförklaring som naturligtvis var noggrant utarbetad och granskad av medarbetarna. Så här sa hon, ordagrant:

”Vi behöver utveckla en modern och attraktiv centerpolitik som bygger på våra traditionella värderingar om exempelvis trygghet, frihet och hållbarhet. Vi måste bli mer relevanta genom att utveckla bra reformförslag på samhällsområden som är betydelsefulla för människor i hela landet.

På så vis kan vi vinna väljare från oppositionen och växa i alliansen.

Vi ska åter bli en av de mest spännande och relevanta krafterna i svensk politik. Min målsättning är att Centerpartiet ska vara ett 20-procents parti i valet 2022″.

En levande floskelmaskin – Annie Lööf. Ordförande för centern.

Centern har inte många väljare och i Stockholm är de närmast sällsynta. Ändå har Ancersjö en heltidsbefattning för att bedriva propaganda av sällsynt skådat slag. Han slåss för skatt på dubbdäck trots att det är bevisat, vetenskapligt belagt, att färre dödas med dubbdäck på bilen vintertid. Och nu vill han att alla i hela världen som vill ska få komma till Sverige…

Centern har med sina historiskt låga siffror i väljaropinionen valt att lägga fram ett nytt förslag till partiprogram där stolligheterna för tankarna till komikergruppen ”Galenskaparna”. Komikerparet Annie Lööf och Per Ancersjö kör framåt med gasen i botten. Mot stupet.

Go’natt, Centerpartiet. Missfostret till kommande partiprogram blir historiskt.

Text: Lars-Kristian Bergh

7 Kommentarer

 1. Alllan Ladd

  Idag intervjuades centerpartisten (?) Per Ankersjö i P1. Milda Matilda vilken pratmakare. Han hade i stort sett inget alls vettigt att komma med och när han hade en liten gnutta i sak så pratade han så mycket att det lilla helt drunknade i Tsumanin av ord. Och denne storpladdrare avlönas rikt av stockholmarna med sådär en 170000 i månaden plus fet pension och förmåner. Fri invandring vill han ha. Månggifte vill han ha. Slopad skolplikt vill han ha. Denne man är sossarnas guldgosse. Regeringsskiftet rycker närmare. Är Per Ankersjö i själva verket en s k femtekolonnare? En sosse som infiltrerat centern framgångsrikt och nu torpederar partiet och alliansregeringen? Denne storkäft är ingen äkta centerpartist det är en sak som är säker.

 2. Staffan

  Katastrof. På något annat sätt kan man knappast sammanfatta konsekvenserna av programförslaget om fri invandring och acceptans för månggifte. Det finns inte en chans att vinna valet 2014 för alliansen om inte Annie Lööf omgående tar otvetydigt avstånd från dessa helt sanslösa tankar från några centerapartister i Stockholm. Det ÄR inte centertankar. Alltsammans ger intrycket av en konspiration för att sänka alliansen.

  Per Ankersjö har gjort bort sig och han borde göra en rejäl pudel. Tänk er hur journalisterna kommer att mala frågor om fri invandring och månggifte i valrörelsen nästa år. Tyvärr, detta sanslösa programförslag måste snarast möjligt förpassas till soptunnan.

 3. Rune

  Nu har två till centerpartister gått ut och krävt att partiet ska stå fast vid förslaget om helt fri invandring till Sverige. Snart får nog C betyda COCO.

 4. Kristdemokrat

  Du kan lita på att Kristdemokraterna aldrig kommer att acceptera att patienter registreras i ett hälsoregister utan deras medgivande. Socialstyrelsens idéförslag kan nog mera ses som ett uttryck för ambition och som sådan kanske den är lovvärd eftersom studier på ett övertygande sätt påvisat att livsstilen har nära samband med en rad olika sjukdomar som kärlbesvär, diabetes och lungcancer m fl.

  Kristdemokraterna prioriterar den personliga integriteten högt så något personregister utan patientens aktiva medgivande blir inte aktuellt. D v s ett s k passivt medgivande är inte tillfyllest.

 5. Dr Storebror

  Vad är det för samhälle som Reinfeldt o Co i regeringen vill ha? Trodde för evigheter sedan att moderater slog vakt om människors integritet? En sådan generaldirektör vad säger det om regeringen? Eller har Hägglund välsignat detta i tysthet?

 6. Anders Bergstedt

  Nu begår Centern självmord ! Kärnväljarna känner inte igen sig vare sig i fri invandring eller Annie Lööf ! Om det inte blir valsamverkan mellan Centern och KD är det fritt fram för Socialdemokraterna !

 7. Ulf, Karlskoga

  Man tager sig för pannan. Dom i Stockholm kallar sig centern men det är inte centerns värderingar som dessa personer innehar. Karusellen måste stoppas innan partiet åker ur riksdagen.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar