Invandringens pris

Invandringen är ett tabubelagt debattämne i Sverige. Alla måste vara överens om allting annars stämplas den avvikande åsiktens innehavare som rasist. Rädslan för att inte vara politiskt korrekt är så stor att den till och med är större än rädslan hos bidragsbeslutare för att säga nej när en same begär projektpengar.

Det finns sju tusen utlänningar i Sverige som har ilagakraft vunna domar på att de inte får vara i Sverige. Trots det envisas Miljöpartiet och Vänsterpartiet med att sabotera verkställigheten av deras avvisning ut ur Sverige. Dessa sju tusen har rätt till skola och vård och omsorg på skattebetalarnas bekostnad. Svenskar och utlänningar som har rätt att vara här i landet får därigenom sämre sjukvård dvs längre kötid för behandling.

Invandrare med skyddsbehov ska självklart få skydd och uppehälle av oss. Men de flesta som kommer och begär asyl har inget skyddsbehov utan kommer i jakten på ett bättre liv. En beundransvärd inställning men har vi i längden råd att ta emot dem och bidragsförsörja hälften av dem för minst fem år? Statistik visar att mer än hälften av dem fortfarande är bidragsförsörjda efter fem år eller längre. Kanske livslångt.

Enligt integrationsminister Erik Ullenhag(fp) tar det i snitt 7-9 år innan en invandrare försörjer sig själv.

Innan du går i taket och börjar gasta om rasism så läs en seriös text i ämnet. Se nedan.

Sunt förnuft

Hans Bergström – en modig man?

Statsvetaren och förre chefredaktören på Dagens Nyheter, Hans Bergström, skrev 2011 en krönika i tidskriften Sunt förnuft som jag tycker du ska läsa. Klicka på den blå texten Invandringens pris.

 

9 Kommentarer

 1. Uno Anonym

  Bråk och bråk och bråk! Vänsteraktivister mot nynasseidioter. Att ha en åsikt om invandringen har ju blivit brännhett. Och så har ju Ofog och Expressen olagligt hackat sig in i datorer och lagt ut namnen i offentligheten. Så mycket var erat prat om källskydd värt. Det blir inte många kvar som ens anonymt vågar skriva en icke-pk åsikt.

 2. Arne

  Invandrare är 15 procent av vår befolkning och står för 60 procent av bidragspengarna. Fakta enligt SCB. Med över 100 tusen nya invandrare varje år så är min stilla undran hur länge Sverige har råd???

 3. J-O

  Hej Jag har Sunt förnuft och läste Hans Bergströms artikel redan då i tidningen Sunt förnuft. Han har ju helt rätt och tänk så typiskt att medierna bara tiger för att hans artikel inte är politiskt korrekt. Dåligt. Visar hur småttigt det är med debatthöjden i detta land. Våga säga att vi tar in för många invandare!

 4. Linda

  Det kommer cirka 2000 nya asylsökande till Sverige VARJE VECKA! Förklara för mig var alla dessa ska bo. Förklara för mig hur vi i längden ska ha råd betala för dessa. Snälla någon som vet, förklara för mig.

 5. Mia

  såna som du ska tigas ihjäl!

  • Serpentum

   Mia, right back @ u!

 6. Curth

  Invandringspolitiken är en katastrof och har varit rena dårcirkusen ända sedan invandringsminister Friggebo(fp) ”we shall overcome” och Lööf(s) öppnade dörrarna på vid gavel. En ruggig framtid väntar när svenskarna inte längre orkar med alla dessa hedersmord, förtryck och kriminella ligor typ Södertäljenätverket. Regering o andra politiker är totalt ur fas med folkets uppfattning och det är mumma förstås för Jimmie Åkesson o Company. Deprimerande.

 7. Pint

  Alliansregeringen har skärpt kraven för anhöriginvandring men miljötalibanerna och vänstergänget(k) har pressat fram så långtgående dispenser att det i praktiken är som Anders Bergstedt skriver, nästan fritt fram. Varför ska inte lagen gälla för alla? Illegala utlänningar borde förstås avvisas men när polisen försökte höja effektiviteten kom genast protester och högljudda påståenden om diskriminering.

 8. Anders Bergstedt

  Det var en positiv nyhet att så många utlandsfödda nu får jobb i Sverige. Det var en fröjd att höra hur glad och tacksam busschauffören i Jönköping var. Annat var det under socialdemokratiskt styre då asylsökande inte fick jobba.
  Problemet nu är att man nu helt öppnar dörrarna för flyende från Syrien. ALLA kommer att söka sig hit och det klarar vi inte. Om bara en familjemedlem lyckas ta sig hit är vägen öppen för resten av familjen och den kan vara stor. Detta hinner bli ett jätteproblem innan nästa val. Det blir Centerpartiets undergång och SD får gratismål !

  Något som stör mig oerhört är alla dessa muslimer som inte vill acceptera jämnställt umgänge i skola och på arbetsplatser. Dom borde vid ankomsten till Sverige åläggas att skriva under att dom tänker leva efter svenska lagar och att inte ha muslimsk klädedräkt i skola och på arbetsplats. Nu är våld i nära relationer synnerligen aktuellt och där liksom i fängelserna är män med utländsk bakgrund kraftigt överrepresenterade. Hedersproblematiken går inte att förändra genom riktade informationsinsatser. Det är skrämmande och oacceptabelt liksom att många ”svenskar” strider för Alkaida i mellanöstern. Vi kan alltså inte utvisa dessa eller de som begått avskyvärda brott i Sverige. Våra fega politiker måste vakna !

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar