Lööf från en annan planet

Ekonomiskt fusk och svartjobb är vida utbrett i Sverige. Avskaffa revisorerna för bolag som omsätter mindre än 80 miljoner, kräver ledaren för världens rikaste parti, Annie Lööf(c). Har hon nyss landat från en annan planet?

Krav på revisorer är ett utslag av ”regelkrångel” säger centerledaren Annie Lööf.

En levande floskelmaskin - Annie Lööf. Ordförande för centern.

Är hon bara extremt naiv och oerfaren? Eller är hon tveksamt utrustad upptill?

Annie Lööf sitter i den svenska regeringen och borde känna ett stort ansvar för landet. Det redan nu mycket omfattande fusket skulle naturligtvis blomstra om så stora företag som 80 miljoners i omsättning skulle kunna fabricera vilka årsredovisningar som helst utan granskning.

Alarmerande

Det är alarmerande att ett statsråd kan tillåta sig vilka ogenomtänkta idiotförslag som helst. Annie Lööf spottar ur sig den ena fantastiska åsikten efter den andra. Hon har pratat om miljövänliga bilar, sådana finns inte. Hon har krävt delvis diktatur i Sverige genom att föreslå en lag som sätter lönetak för alla under 25 år.

Och nu vill hon ha bort revisorsplikten för alla företag som omsätter mindre än 83 miljoner eller har färre än 50 anställda. Revisorsplikten är redan avskaffad för de allra minsta bolagen med blygsam omsättning och inga anställda. Möjligen acceptabelt, men jag är tveksam redan till det. Små bolag ska idag, utom de minsta, ha en så kallad godkänd revisor eller en auktoriserad revisor. Enbart de riktigt stora bolagen måste ha en auktoriserad revisor.

Explosion av bedrägerier

Avskaffas revisorerna för nästan alla bolag, det bör handla om sådär en 75 procent av alla Sveriges aktiebolag, uppstår en osäkerhet för affärsverksamheten. Vågar vi lämna kredit? Måste vi utreda bolaget först? Bluffarna får en gyllene marknad och Skatteverket kommer att överbelastas. Ekobrottsmyndigheten knäar redan under utredningsbördan. Åklagarna är överbelastade precis som domstolarna. Tiotusentals enskilda och företagare kommer att bedras av skojare. Utöver de nuvarande skojarna som redan använder sofistikerade metoder.

Annie Lööfs förslag är häpnadsväckande, rent korkat. Ungefär som att avskaffa deklarationsplikten för alla som tjänar mindre än tre miljoner om året och be dem skicka in 30 procent av det de tjänat till Skatteverket. Utan någon som helst kontroll.

Uselt omdöme

En viss nivå på ordning och reda är enbart bra för företag och för landet som helhet. Annie Lööf är oerfaren och det medger hon. Men detta förslag tyder på något mycket allvarligare. Hennes omdöme är märkligt dåligt. Här några exempel:

* Lagstiftning för att få låga ungdomslöner

* Fri invandring (Per Ankersjö, centerordförande) innan Annie Lööf till sist modererade sin uppfattning

* Månggifte (Per Ankersjö, borgarråd för centern i Stockholm) innan Lööf till sist efter lång debatt tvekade till programförslaget som tagits fram inom centern

* Höjda trängselskatter och i fler kommuner

* Skatt på dubbdäck

Och ovanpå detta nu förslaget om att avskaffa revisorerna i företag.

Skämmas

Alla centerpartister (ombuden på stämman) som valde detta stolpskott till ordförande i centerpartiet borde känna skam. Skämmas över sitt fega val. Den som borde skämmas mest är kanske Anders W JonssonAnders W Jonsson som nu är vice ordförande. Han ville gärna bli ordförande, kandiderade och utmanade Annie Lööf. Men han köptes till att avsäga sig nomineringen mot löfte att bli vice ordförande. Därmed fanns ingen motkandidat till Annie Lööf. Nu ser vi resultatet. Skäms på dig, Anders W Jonsson!

 

 

Text: Lars-Kristian Bergh

21 Kommentarer

 1. Janne

  Birger jag vet vem du menar. Hon satt för centern i justitieutskottet och som sagt hade öppna spjäll för en massa förbudsskit som polisen Fritzhammar ? eller liknande tutade i henne. Undrar om det inte var bloggare Bergh själv som skrev om saken i Atl. Foten fick hon i alla fall men det dröjde för länge som alltid när centern ska komma till skott. Om centern åker ur riksdagen ryker nog Lööf det är frestande att överge c men det blir nog inte av jag har alltid röstat c för oss på landsbygden är det partiet det minst dåliga.

 2. Leif Andersson

  Hej jag hörde annie Lööf på radion i morse och hon sa på en fråga Om jag ska vara riktigt ärlig. Alltså menar hon väl då att annars är hon inte ärlig. Eller? För annars hade hon väl inte behövt påpeka att detta svar är helt ärligt? Hon är väl en rufflare och politisk skojare som alla andra?

 3. Birger

  Tyvärr lät sig partistyrelsen duperas av en kvinna som drev en linje styrd av polis som hon hade ihop det med. Tack gode gud så var det en centerpartist från Lit som motionerade om stopp av detta dumma att jägarnas vapenlicenser skulle sökas om varannat år. Centerpartiet och den respekterade PO Eriksson bad Göran Persson att han skulle ordna fint jobb åt henne så hon blev generaldirektör för jordbruksverket. Sedan väl där fick winbergskan som jordbrukarminister order av Persson att sparka henne. Sedan fick hon flytta hem till Skåne utan jobb men med 85000 i månadslön i 5 år.

 4. Jörgen Nilsson

  Varför denna tråkiga ton? Allt kan väl inte vara fel med centerns politik? C har värnat om landsbygden och jobbat hårt med våra livsmedelsfrågor och glöm inte satsningarna mot ungdomsarbetslösheten med sänkt resturangmoms och lägre arbetsgivaravgifter. Har ni glömt sossarnas maktfullkomlighet under 40 års regeringsinnehav? Centern behövs för att värna landsbygden och hålla landskapet öppet och värna om svaga grupper. Centern underlättar för småföretagare. Rösta C den 14 september!

  • Robert

   Har inte glömt sossarna men inte glömt heller centerns iver att jägarna skulle söka nya licenser vart tredje år ett dåligt krav som bara stoppades av ombuden på centerstämman i Sunne. Detta centerparti som pratar om landsbygd nä fy fan.

 5. Johan

  centertöntar från Stureplan har förstört partiet Lööf är bara en av dom

 6. Brännström

  Centerpartiet går inte att lita på, det visade Olof Johansson. Det en gång respektabla partiet består nu av en samling nyliberaler och stollar. Annie Lööf är väl att betrakta som en hybrid av nyliberal och stolle. Aldrig mera en taktikröst på centerstollarna. Ut med dem och låt dem börja om.

 7. Eva

  Anna Gustrin och Direktdemokraterna har ett intressant förslag men deras chanser att komma in i riksdagen är så nära noll man komma. Det blir en bortkastad röst att rösta på dem. Förra valet röstade jag på alliansen men denna valperiod har alliansen mest gjort dåliga saker som t ex minskad konkurrens på bredbandsmarknaden, befängda och orealistiska förslag från centerstollarna, jobbcoacher som varenda 14-åring kunde begripit inte skulle ge en massa jobb. Har kostat miljarder. Elpriserna har gått upp kraftigt. IT-strategi saknas. Så det blir blankröstning för min del.

  • Anna Gustin

   Sorgligt att tänka att det är bortkastat att vara pionjärer. Någonstans måste det goda börja ta fart. Ingen kan säga att detta inte behövs. Vem vet…liten tuva kanske kan stjälpa stort lass. Jag vill citera den danska författaren Stig Dalager: ”- Och i motsats till vad många politiska/ekonomiska tänkare tror, visar sig en demokratiskt sinnad befolkning ofta ligga före sina politiker”
   eller Victor Hugo som sa något om att ” Inte ens en armé kan stoppa en idé vars tid är kommen” (fritt ihågkommet). Det viktiga nu är att många ser möjligheten!

 8. Anna Gustin

  Börja hjälpa till att bygga ett nytt politiskt system nu i september istället. Jag kan bara instämma i allt som ovan sagts. PÅ ett demokratiseminarium förra sommaren sa en äldre man: ” Jag har arbetat med datorer sen 1967, då fanns det 3 servrar i världen. Nu har det snart gått 100 år sedan vi hade den rösträttskamp som ledde fram till Allmän rösträtt – VIA partier! Nu är det dags för en ny rösträttsreform. Vi har nu haft hemdatorer i drygt 20 år. Det är dags att vi får utveckla det demokratiska systemet och återta våra röster så att vi kan rösta också mellan valen. Det är dags för Direktdemokrati. Fundera på det innan ni lägger er röst på något gammelparti i september. http://direktdemokraterna.se

 9. MAN

  Birgitta Olofsson vill säkert ha en massa kvoteringslagar som ger gräddfil åt kvinnorna hur medelmåttiga de än är. Så snart en kvinna på en ledande post får kritik så poppar FI-amazonerna upp som svampar ur marken och gastar om att män inte tål framgångsrika kvinnor. Nonsens. Det behövs ingen lupp för att se Annie Lööfs tillkortakommanden. Det ser nästan en blind. Felrekryteringar kan alla göra och det behövdes inte många veckor förrän det stod glasklart att Lööf var en stor miss. Men varför byttes hon inte ut snabbt? Prestige? Alliansen kommer naturligtvis att förlora valet och till det bidrar Lööf på ett avgörande sätt. Tråkigt för oss som inte gillar den rödgröna förmyndarröran.

 10. Birgitta Olofsson

  Är det bara åsiktskritik? Kan det vara så att ni män inte tål framgångsrika kvinnor?

 11. Peter

  Annie Lööf är kanon! Hon förefaller vara som klippt och skuren för ett jobb som försäljare av mobiltelefonabonnemang. Hon är kaxig, har ett fantastiskt stort ego och tror sig vara en duktig ledare. Ge henne ett försäljarjobb och hon blir en STAR!

 12. Erik

  Centern har det aldrig gått att lita på. Minns hur Johansson blev sosse och belönades med fin post i systembolaget som tack. Kommer ni ihåg felrekryteringen Daleus? Han är ju en stjärna jämfört med självupptagna primadonnan Annie.

 13. Observer

  Centerpartiet har infiltrerats av en massa udda figurer med lika udda åsikter och Annie Lööf, självgodheten personifierad, skryter om sina ledaregenskaper men saknar kraft ta itu med de aparta typerna inom centerrörelsen. Nu skrattar man åt Centerpartiet, vars gloria är löjets skimmer. Förr var C ett pragmatiskt parti utan ideologi. Nu är man bara löjliga självplågare som spottar ut förslag som skrämmer väljare. Lööf måste bort, helst före valet annars är alliansen rökt.

 14. Helena Palena

  Annie är ju bara too much! Detta plus alla andra tokiga förslag centern kom fram med gör ju att partiet dör ut. Det är nog det som är meningen. I vår trakt har det varit stort urhopp från Centern. Rikt parti men vad hjälper det om politiken är löjlig, kass och utbota dum!

  • Åke

   Tack Helena du formulerar skickligt det jag tänker. Folk bara flinar och ser något löjligt när centern nämns.

 15. Curth

  Centerpartiet är mästare på att välja fel partiledare. Rekordet är den unga damen Annie Lööf som bara är en pratmaskin med fel programmering. Hon sänker alliansen och ledsna hunden lyfter inte heller.

 16. Håkan

  Elvira tack för upplysningen. Det är alltså moderater och centerpartister som går armkrok med de samhällsfientliga miljöpartisterna. Vad finns att rösta på? Inget utom blankt?

 17. Brännström

  Många kommer att frestas köra dubbfritt för att slippa skatten och riskera liv både på sig själv och andra. Begriper inte hur de borgerliga kan komma med sådant urbota dumt påfund. Det blir maktskifte i september sanna mina ord.

 18. Elvira

  Jag bor i Stockholm och måste använda bil dagligen. Centerns ordförande i Stockholm (jodå, de lär ha 400 väljare i Stockholm) är högavlönat och skattebetalt borgarråd i Stockholms stadshus med ansvar för trafikmiljön. Moderaternas Ulla Hamilton är ordförande i trafiknämnden och borgarråd med trafikansvar. Dessa båda har med alliansens majoritet stängt av en fil på Ringvägen, en fil på S:t Eriksgatan och – värst av allt – stängt en av två filer på hårdbelastade Valhallavägen. Fullständigt vansinnigt.

  Nu kommer Annie Lööf och i TV meddelar att trängselskatten ska höjas och införas i fler kommuner plus att skatt på dubbdäck ska införas. Förlåt, men jag måste få fråga, är hon riktigt klok i huvudet?

  Alliansen BER om att få förlora valet. Suck.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar