Stoppa invasionen av tiggare

Vi har alla en moralisk skyldighet att hjälpa dem som är i nöd. Men inte genom att acceptera en invasion och göra Sverige till en samlingsplats för rumäner som organisatörer transporterar hit för att tigga.

Kopplingar finns till ligor som stjäl kopparledningar. Tiggare 2015-03-15 bRegeringen är slapp som struntar i sin skyldighet att införa regler till EU:s direktiv om vistelserätt.

Det är ett faktum att det är en organiserad tiggeriverksamhet som utnyttjar den svenska regeringens slapphet. EU:s direktiv är en ram som ska fyllas med svenska regler. Detta struntar regeringen i.

Tiggarna får som andra besökare från EU-länder vara här i 90 dagar om de har pass eller annan godkänd legitimationshandling. De har inga som helst andra rättigheter än just att vara här.

Ingen, ej heller de främst rumänska tiggarna, får enligt lagen ha bråte eller en form av bohag på gatan. För att ha pinalerna på gatan krävs tillstånd som i Stockholm kostar 2 000 kronor per år. 2015-03-16 14.20Detta måste varenda torgknalle betala. En liten blombutik som vill ha några krukor längs väggen betalar också 2 000 kronor per år. Varför tillämpas inte lagen för romska tiggare?

Tiggarna sover i en hög kläder på trottoaren. Polisen ingriper inte. Varför? Myndigheterna ställer upp med husrum och fri transport till härbärgen för många av tiggarna. Varför det? Vill de slappa politikerna att det ska ske en massinvandring av tiggare från Rumänien och Bulgarien?

 

2015-03-15dI Rumänien skrattar de åt svenskarna och kallar oss idioter. Det är förståeligt.

Romerna i Rumänien diskrimineras och har det svårt. Det är synd om dem på många sätt. Att vilja hjälpa är positivt, att vilja ge till fattiga är en god gärning. Men gör det på rätt sätt. Att uppmuntra till rena rama invasionen är helt fel väg. Sverige klarar inte av att vara hela den fattiga befolkningens internationella försörjningsinrättning.

Inga tiggare i London

Det finns inga romska tiggare i London. Inte en enda. Förklaringen är att brittiska myndigheter inte är slappa som den svenska regeringen. Minsta belastning utanför lagen innebär resolut utvisning. Detta vet naturligtvis hövdingen som organiserar tiggarströmmen till Sverige.

 Sverige kan

Sverige förutsätts uppfylla praxis när det gäller EU:s direktiv, som bara är en ramlag, med detaljerade nationella regler. Sverige kan till exempel bestämma 2015-03-16 14.19att alla EU-besökare ska utvisas omedelbart ifall de bryter mot svensk lag. Vidare kan svenska regeringen besluta om vad som menas med tillfälligt besök i 90 dagar. Innebär det att besökaren måste lämna landet i en timme? Sloppy-regeringen säger inget. Alltså kan tiggarna vara här hur länge som helst, ingen kontrollerar ju dem.

Miljöpartiet i Stockholm vill bygga husrum för tiggarna trots att det är förbjudet enligt kommunallagen. Mp uppmanar polisen att trotsa lagen och inte ingripa mot tiggare som olagligt bygger kåkstäder. Miljöpartisterna demonstrerar tydligt att de är yrvakna turister i verkligheten.

I Svenska Dagbladet skriver de två Kristdemokraterna Erik Slottner och Sofia Modigh och kräver åtgärder. Deras syn på saken är sannolikt i samklang med vad de flesta så kallade vanliga medborgare tycker. Läs deras artikel genom att klicka på den blå texten.

Sloppy doppy

Organisatörerna bakom tiggarna är inga dumskallar. De utnyttjar den svenska slappa regeringen så mycket det går. Och det är väldigt långt. Om tiggaren säljer tidskrifter så är det ju näringsverksamhet och då gäller inte 90 dagars regeln. Men då måste vederbörande tiggare vara registrerad. 2015-03-15 cKollar någon myndighet det? Polisen? Skatteverket? Hahaha, självklart inte. Vad trodde du? Sloppy doppy är vad som gäller för grönkommunisterna och socialdemokraterna i regeringen.

Hjälp i Rumänien

Romerna, eller zigenarna, är hårt diskriminerade i Rumänien. Fattigdomen är svår och i den miljön blir skolundervisningen lidande och småkriminaliteten förståelig. Sätt in hjälpen där, på plats, dels genom påtryckningar förstås på den Rumänska regeringen och dels genom direkt penningstöd. Låt generösa och medkännande svenskar få skänka pengar som går till romerna i sina getton i Rumänien.

Läs också om hur mycket pengar tiggarna drar in genom att klicka på den blåa texten.

Samla ihop tiggarna, ta deras fingeravtryck, och utvisa dem. Grunden är att de 2015-03-16 14.15brutit mot svensk lagstiftning. Skriv kontrakt med dem som garanterar dem en månatlig slant ifall de stannar där de hör hemma och inte återvänder hit. Pengarna kan tas från SIDA:s biståndsbudget.

Det behövs resolut handling från politiker och myndigheter. Stoppa invasionen! Lägg ned sloppy-doppy passiviteten!

 

 

30 Kommentarer

 1. länsman

  Precis som du säger Anders, de rumänska tiggarna kommer att flytta till Sverige i stället!
  Varenda åtgärd som en kommun tar sig för för att mildra deras tillvaro, härbärge/sovsalar etc,
  medför att ytterligare ett antal tusen kompisar hemma hör så bra deras kompisar får det här, och kommer också hit.
  De kommer att gräva sig in i de sociala trygghetssystemen, får vård, skola till barnen, sedan bostad, så är de etablerade här!
  Och enligt Reinfeldt så har vi ju väldigt gott om utrymme för dem!

  Vantolkningen av EU:s regler och egna utlänningslagstiftningen är ofattbar! Alla som besöker ett annat land skall ha medel för sin
  vistelse här! I detta rräknas inte att sitta och tigga ihop medlen! Man har instiftat ett nytt begrepp för dem, ”EU-migrant”. Vad är det?
  En som rör sig inom EU? Var jag en EU-migrant då jag åkte med bil till Frankrike sommaren 2013?

  Minns förre statsministern Göran Perssons bespottade uttalande: ”-Vi skall inte ha någon social turism!” Nu är vi där!!!

 2. Anders Bergstedt

  Är det verkligen sanning att 78 miljoner från EU och 12 miljoner från Sverige skall satsas på ”EU-migranter som tillfälligtvis befinner sig i Sverige ?”
  Vi svenskar är grundlurade och övergivna av politikerna. Tiggarna kommer ännu mer att översvämma vårt land och bli bofasta här. Våra svenska politiker har undantagit dem från att ha medel för sitt uppehälle under de tre månader de har laglig rätt att vistas här som turister. De bryr sig inte om svenska lagar ,går inte att utvisa och många tusen har varit här i flera år. Nu är det lika bra att släppa in alla fattiga och kriminella och slopa asylprocessen för flyktingar. Sverige har redan alla slags problem p.g.a. invandring och kriminalitet och så kommer detta ! Nu är måttet rågat och enda hoppet står till Sverigedemokraterna ! Snart är vi i samma situation som Frankrike och de andra partierna får skylla sig själva !

 3. Dacke

  Regeringen satsar 90 miljoner av skattebetalarnas pengar till att bygga bostäder I SVERIGE till utländska tiggare. Jag saknar ord för min förtvivlan över att dårskap styr det här landet. Börjar bli less på demokratisnacket. Varför haffar inte polisen organisatörerna och burar in dom för människosmuggling? Riv kåkstäderna och forsla bort bråten och visa tiggarna ur landet för deras brott mot ordningslagen. Samla in pengar för hjälp i deras hemländer istället.

 4. Helena Palena

  Så slappt det är i vårt lilla land.

  Ja, vad ska man säga. Otroligt det som pågår. Inte kul. Olustigt. Äckligt rentav. Ofattbart. Kör på!

  • Fredde

   Direktiv förutsätts kompletteras med inhemsk lag. Sverige brister pga regeringens passivitet.

 5. Roland G.

  Man blir nedstämd över hur illa våra folkvalda sköter om vårt land. Varför åker inte Åsa Romson och Friddelin till zigenargettona i Transsylvanien i Rumänien själva och där hjälper på plats? De kan ju åka dit med bussar fyllda av miljökommunister och ha med sig kassar med pengar som de själva samlat in av frivilliga i Sverige.

 6. Eva Andersson

  Miljöpartisten toppolitiker och högavlönade (160.000 i månaden) borgarrådet i Stockholms stad och kommun Eva Larsson kräver i Svenska dagbladet 16/3 att skattebetalarna i Stockholm ska bekosta bostäder åt alla hemlösa som kommer hit från andra EU-länder. Har hon hål i huvudet? Helt galen måste hon vara. Det finns miljoner och åter miljoner som är fattigare än romerna från Rumänien. Eva Larsson företräder alltså Miljöpartiet som också är regeringsparti ihop med sossarna. Hur kan Miljöpartiet vara så fräcka att de vill att alla Stockholmare ska betala mera skatt för att ge besökare husrum? När inte ens stockholmarna själva kan få bostäder till sig och sina vuxna barn? Jag mår så illa av dessa fräcka, dumma och ohederliga politiker.

  • Helena Palena

   Vilken otroligt bra kommentar! Ja, dom har hål i skallen. De är inte riktigt kloka! Det blåser rakt igenom,. Vårt svenska folk förnedras i parti och minut. Säger bara tandläkeriet och hur dyrt det är.

   • Anders Bergstedt

    Om man skaffar bostäder till tiggarna innebär det att dom inom kort kommer att betraktas som bosatta i Sverige ! Jag ger upp !

    • Ove

     Anders, ge aldrig upp. ALDRIG!

 7. Christer Olsson

  Minimilag? Då kan ju de rödgröna tomaterna komma på idén att romska tiggare ska få uppehålla sig här längre än 90 dagar, har jag fattat rätt om detta? Kan jag som svensk få asyl i Finland?

  • Lars-Kristian Bergh

   Ja, formellt kan regeringen föreslå riksdagen en lag som ger rumänska medborgare uppehållsrätt här längre, men inte kortare, uppehållsrätt här än 90 dagar.
   Till Finland behöver du som svensk medborgare ingen asyl för att få flytta dit. Bara att flytta och underrätta folkbokföringen på skatteverket. Samma regler gäller för Norge och Danmark.

 8. Hubertus

  Menar Bergh att svenska staten = skattebetalarna ska skicka pengar till romerna på kontrakt att de inte kommer hit?

  • redaktionen

   Bergh menar inte det. Det kunde varit tydligare i artikeln. Det finns redan minst en förening som sagt sig vilja samla in pengar för romer i Rumänien. Min tanke är att de svenskar som vill ge tiggarna pengar istället ska sätta in pengar på ett frivilligkonto för att föreningen sedan ska lämna bidrag till romer som kontraktsmässigt förbinder sig att inte bege sig till Sverige.

   En annan metod är att sluta ge tiggarna något, men då måste i princip alla avstå från ge dem pengar. Vill man ge – ge dem mat och kläder, t ex barnkläder. Men tiggarna vill ha cash…inget annat.

   • Anders Bergstedt

    Jag håller fullständigt med dig Lars-Kristian. Jag har t.o.m. gått fram till personer som lämnat slantar i muggen och frågat om dom tror att dom hjälper tiggarna ur deras situation. Svaren har visat att dom i princip ger för att dom har dåligt samvete för att vi har det så bra. Jag har då hänvisat till frivilligorganisationerna. Om alla gjorde så kanske vi fick slut på tiggeriet.

 9. Johan Andersson

  Vilken är den ramlag som det syftas på i blogginlägget?

  • redaktionen

   EU-direktivet är en ramlag och stadgar enbart minimikraven dvs lägst 90 dagars uppehållsrätt om pass eller godkänd ID-handling kan uppvisas. Besökaren kan inte kräva något alls av värdlandet om inte värdlandet genom nationell lagstiftning infört ytterligare regler.

   • Anders Bergstedt

    Varför är det ingen som ställer politikerna till ansvar för att dom tagit bort begränsningarna och gjort det omöjligt att agera ? Politikerna lurar oss genom att sätta fokus på rumänska myndigheter som inte agerar för att få del av alla stödåtgärder.

 10. Serviceingenjör Börje

  Jag reser inom hela Sverige och kan dokumentera att romska tiggare inte bara finns i storstäderna, de senaste dagarna har jag varit i Varberg, Halmstad, Falkenberg, Hässleholm och Kristianstad, Tiggarna finns över allt, på flera platser. Vem är organisatören?

  • Birgitta

   Tiggarna finns tom på landet. Ett flertal sitter utanför Gekås i Ullared.

   • Frank

    De finns även i Sunne och Torsby i Värmland. Dök upp ganska nyligen där.

 11. Eva

  Tiggarna och andra EU-besökare får vara här i 90 dagar bara om de inte ligger värdlandet till last. De romska tiggarna ligger oss till last och utnyttjar de dumma svenskarna. Flata politiker hela bunten.

  • Anders Bergstedt

   Du Eva är inte påläst. Tiggarna kan åka ett dygn till Åland och återkomma hur många gånger som helst. Dom behöver inte ens göra det för polisen rapporterar inte till Migrationsverket.Man har tagit bort möjligheten för polisen att utvisa liksom ekonomikravet. I går hämtade jag min hustru vid Karlplan och då höll 7-8 tiggare på att ”inreda” titt nattläger under takprånget. Här på Lidingö har samma kvinnor suttit utanför Coop och Systembolaget under lång tid. Uppenbarligen är det deras anvisade placering av ”organisationen.” Hur länge skall vi stå ut med detta? Många känner nog för att ta saken i egna händer !

   • Eva

    Vaddå inte påläst? Jag har väl inte påstått något annat?

 12. Jan-Åke

  Finns 44 olagliga bosättningar i Sth området. Men polisen gett upp. Antingen flyttas lägret 2 meter och man måste begära nytt tillstånd att vräka. Eller så kommer starka motdemonstrationer och kedjar fast sig. Se hur det gått i Frankrike när polisen efter krav från politiker rev romska läger: massprotester och kanske bidrog detta till Sarkozys fall. Var det inte liknande i Italien? Kanske vi bryr oss för mycket. Allt är kanske inte politikernas ansvar. Om folk slutar ge till romska tiggare så lär de ju sluta åka hit.

 13. Rune

  Helt rätt Anders! Och tack till er båda, dvs även Ann-Marie som så fint beskriver framfarten av de fräcka tiggarna. Hög tid säga stopp!

 14. Ann-Marie

  All heder åt dig, Lars-Kristian! Fattar inte hur långt det ska få gå innan man börjar efterleva de lagar som finns och borde gälla lika för alla.
  För ngr veckor sedan satt vi inne på ett café då jag till min stora förvåning fick se en kvinna gå omkring och tigga inne på självaste cafeet. Gick omedelbart och sa till personalen som beklagade och fick ut kvinnan. Var chockad och upprörd över detta fram tills ngn vecka senare då vi var på begravning och som vi kommer ut från begravningen möts av en kvinna som trycker upp en mugg i ansiktet på oss!!!! Trots att flera av oss sa till henne att försvinna och var måna om att de närmast sörjande inte skulle behöva mötas av denna syn, så stod hon obevekligt kvar.
  Följer gärna din blogg och är glad att vi är fler som försöker säga vår mening och stå upp för den!
  Hoppas du får en bra start på veckan! Soliga hälsningar Ann-Marie

 15. Anders Bergstedt

  En sammanfattande och bra artikel. Vi har inte råd med de rumänska tiggarna längre eftersom vi har akuta problem som vi måste använda våra resurser till. Den stora invandringen av flyktingar de senaste åren har lett till stor belastning på alla våra samhällssektorer. Flyktingarna får inte jobb, belastar omvårdnad , skola, sjukvård, polis, domstolar, kriminalvård. Just nu kommer också asylsökande som bara är fattiga och inte har asylskäl från bl.a. Kosovo. Just i dag är den stora nyheten att där man tagit emot många flyktingar klarar skolorna inte trycket därför att invandrarbarnen har problem med språk och tidigare usel skolgång. Ingen blir förvånad över att där är ordningsproblemen stora och resultaten i botten. Det är oacceptabelt att det drabbar elever som inte har dessa problem.Naturligtvis blir dessa kommuners andra verksamheter också hårt drabbade.

  Vi kan inte lösa alla dessa problem samtidigt utan måste satsa på krigsflyktingar som flytt för sitt liv. Den första åtgärden måste då vara att förbjuda det utländska tiggeriet och att se till att de inte kan manipulera sig ur tremånadersregeln !

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lars-Kristian Bergh: "Romska tiggare är politisk slapphet" - […] Läs hela debattartikeln […]

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar