Centerfiasko i Norra Skåne

Ställ frågan: Var finns Sveriges mest korrumperade politiker? I Göteborg? Eller i Hässleholm?  I decennier har stadens  ledande politiker generat alla boende i kommunen såväl som alla andra med rötterna i staden.

Norra Skåne logoAlla dem som växt upp med inkompetenta politiker men tagit sig  därifrån har på åskådarplats sett hur Hässleholms politiker har slösat bort åtskilliga tiotals miljoner på det ena fiaskot efter det andra. År efter år. Med Centerpartiet i ledningen för den ena dumheten efter den andra. Tidningen Norra Skåne har inte gjort sitt jobb, långt där i från. Men när det plötsligt kommer en kvalificerad reporter och berättar för stadens skattebetalare vad som händer i det påkostade kommunhuset, vad händer då?

Norra Skånes chefer visar då vad ett uselt ledarskap innebär. Ett riktigt enbarmligt dåligt ledarskap; de gör armkrok med politikerna. En äcklig vänskapskorruption som totalt hugger av möjligheten för normal journalistik. Ett hån mot invånarna och de betalande läsarna som faktiskt är Norra Skånes kunder.

Om nu partiledaren Annie Lööf(c) hade haft ett uns av det ledarskap som hon skryter med att hon har så hade hon förstås offentligt tvättat den smutsiga byken i Hässleholm.

Istället tiger hon. Därmed bekräftar hon den sjaskiga hopen av politiker och tidningstjänstemän som förnedrar en duktig journalist.

Berit Önell ska hedras och inte förödmjukas.

Journalister bör förstås undvika ta ställning i sakfrågor så visst går det att diskutera Önells JO- och JK-anmälningar. Men det går att förstå hennes frustration dels för att hon själv är skattebetalare och därmed betalar en del av alla ekonomiska fiaskon hon avslöjat. Dels för att tidningsledningen inte backat upp henne.

Men detta ska inte flytta fokus från att Hässleholms politiker under stark centerpolitisk ledning har slösat bort åtskilliga tiotals miljoner av invånarnas pengar. Något som mörkats tills Berit Önell avslöjade oegentligheterna.

Läs en utförlig och mycket avslöjande artikel om center- och moderatpåvar från den 26 oktober 2014 genom att klicka på http://www.svd.se/kultur/pressfriheten-ar-den-storsta-forloraren_4042579.svd
Text: Lars-Kristian Bergh

5 Kommentarer

 1. Lasse Tyringe

  Nu har Hässleholms kommunalråd gjort bort sig. IGEN! I Kristianstadsbladet och på Facebook står det om dessa pampar sossen Lena Wallentheim (S) och centerpampen Mats Sturesson (C) och moderatpampen Pär Palmgren (M) som vägrar ta emot Journalistförbundets utmärkelse Årets rullgardin för mörkläggningen av alla korrupta affärer och myglet för att få bort reporter Berit Önell från Norra Skåne som är centerns husorgan. Bloggare Bergh kallar dom för dumma i huvudet på Facebook och det är bara att hålla med.

 2. Ulla Jönsson

  Hässleholms politiker parasiterar på skattebetalarna och är intimt korrumperade med ledningen för centern och tidningen Norra Skåne. Nu har skurkgänget tilldelats priset Årets rullgardin. Mycket välförtjänt.

 3. Lasse Tyringe

  Ja det var länge länge sedan jag insåg att Norra Skåne var en pamflett för kommunpamparna. Synd om Berit Önell som inte förstod att där centern bestämmer så är det maktspråk som gäller. Dessa små människor njuter av sin makt. Titta bara på böndernas tidningar samma sak där, rädda journalister på både Land och Atl.

 4. Rune

  Bra rutet!

 5. Ulla Jönsson

  Ja det är så förfärligt detta med slöseriet med våra skattepengar och tidningen Norra Skåne har väl alltid varit en röst för Centerpartiet men detta att kicka reporter Önell för att hon gör sitt jobb är inget mindre än en skandal. Hoppas många gör som vi säger ajöss till prenumerationen och läser sydsvenskan på nätet istället.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar