Löfven till Lyxfällan i TV4

Den påstådda mästerförhandlaren och förre fackförbundspampen Stefan Löfven stärker sin kandidatur för att få komma med i TV4:s program ”Lyxfällan”.löfven foto Kristian Pohl

Afghanistans president Gani är på besök för att Sverige vill ha ett avtal om att få skicka tillbaks ett antal tusen afghaner. Men innan förhandlingarna inleddes beslutade regeringen om en penninggåva till Afghanistan på 900 miljoner kronor. Nu kan förhandlingarna börja, säger Löfven och Gani.

Notan skickas till skattebetalarna som redan vet att 60 tusen miljoner kronor eller 60 miljarder kommer att tynga landets skattebetalare i decennier på grund av en slapp och otroligt naiv passivitet inför det som kallas ”flyktingpolitik”.

President Gani säger att hans land kommer att ta emot alla som kan bevisa att de är afghaner. Eftersom nästan alla afghaner som kommit hit har tappat sina id-handlingar så kommer de inte att kunna bevisa att de är från Afghanistan. Mästerförhandlaren Löfven imponerar inte.

Herr President Gani från Afghanistan kan luta sig skönt bakåt i sin 1:a klass fåtölj när han flyger hem, 900 miljoner svenska kronor rikare. Utbetalningen sker under tio år men tas inte från SIDA:s budget. Det är ett riktat bidrag från oss som Mästerförhandlaren och hans regering beslutat.

Programmet Lyxfällan i TV4 handlar om notoriska slösare som kört sin ekonomi i botten men ändå fortsätter som om ingenting hänt. Jag tycker att Stefan Löfven borde vara en självklar medverkande i programmet.

Text: Lars-Kristian Bergh

7 Kommentarer

 1. Helena Palena

  Klart vi måste sponsra knarkfälten i Afghani! Vi sitter ju i knä på CIA som är the masterhand behind it all! För j-t rakt upp och ner!

 2. Sune O.

  Istället för att bygga baracker i Sverige för den lavin av emigranter som kommer så bygg dem i Afghanistan istället. Bygg även skolor. Då dräneras inte landet på unga män och jobb skapas för byggen. Samma idé för andra länder och sluta kalla dem för ”flyktingar” för de flyr inte utan flyttar frivilligt för att skapa sig bättre villkor. Det är bra om andra slipper försörja dem.

 3. Eva

  Tack Anders Bergstedt.
  Socialstyrelsen har påpekat att redan nu är undanträngningseffekterna märkbara. Planerade operationer ställs, väntrummen på läkarcentralerna fylls, tandvården förlängs med flera år, barnen får sämre skolgång, idrotten ställs in för hallarna är flyktingbostäder och så vidare. Utöver att det finns enorma behov av utbyggnad av all infrastruktur och bostäder ska alltså Sverige nu bistå med miljarder till Afghanistan. Har Sverige ansvar för alla andra i hela världen?

 4. Anders Bergstedt

  Naturligtvis lurar dom oss bara på pengar liksom Rumänien och Bulgarien. Årets ekonomipristagare i ekonomi dömer helt ut biståndet och påstår att det t.o.m. försämrar förutsättningarna för att bygga upp dessa länder. Jag har svårt att förstå varifrån staten dessutom tar de miljarder som flyktingarna här kostar oss !

  Vi tror att flyktingarna skall acceptera våra förutsättningar. Istället är de missnöjda och ställer till oreda och bråk. De pressas och hotas av smugglare, IS, islamister, muslimer, kriminella och bland dem finns krigsförbrytare. De kristna som håller på att utrotas i mellanöstern är även här speciellt utsatta. Man undersöker därför i kristna kretsar om det går att ordna flyktingboenden för kristna.

  Självskadebeteende och psykoser blir en följd av hopplösheten speciellt då hoppet att få stanna grusas. Inga länder vill ta emot dem och polisen har en hopplös uppgift. Vårt största bistånd går till Afghanistan och nu försöker Löfvén förmå presidenten att underlätta avvisning/utvisning dit. De flesta flyktingarna kommer nu därifrån. Nu visar media att man med självmordsförsök , självskadebeteende, brott och avvikande på allt sätt kommer att motsätta sej att rätta sej efter de beslut som är absolut nödvändiga om inte Sverige skall klappa ihop !

  • Anders Bergstedt

   Afghanistan kommer att fram till 2019 få hela fem miljarder kronor från Sveriges skattebetalare. Därför försöker Löfvén förmå president Ashraf Ghani att underlätta avvisning/utvisning dit. 36.000 Afghaner har i år sökt asyl varav 21.000 ”ensamkommande barn” under 18 år.

   • Eva

    Tacksam ifall du vill uppge var du hämtat summan 5 miljarder till Afghanistan fram till 2019.

    • Anders Bergstedt

     Faktarutan SVD lördag 6 december ! Se även artikeln ”Bistånd ska få färre unga män att fly från Afghanistan”.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar