Vem röjer ensambluffen?

Över trettiotusen unga har kommit ensamma till Sverige under år 2015. Året innan kom det tiotusen som alla var pojkar och alla sa sig vara under 18 år. Minst 90 procent bluffar, det vill säga, ljuger om sin bakgrund och ålder. Vem röjer bluffen?

Redigerad. Tidigare publicerad 8 september 2015.

ensamkommanbeskurenEnligt FN:s regler ska alla under 18 år klassas som barn. Och enligt FN:s rekommendationer ska barn utan föräldrar eller andra närstående beviljas uppehållstillstånd, få skydd, skola och försörjning. Vilka utom svenska politiker tror att barn på egen hand kan skaffa sig flygbiljett och resehandlingar för att ta sig till Sverige?

En undersökning nyligen gjord i Norge visade att minst 9 av 10 var flera år äldre än vad de uppgett. I genomsnitt sex år äldre än de uppgett. I Norge, Danmark och Finland görs åldersbedömningar. I dessa länder accepterar man inte att läkare vägra utföra ålderbedömningarna.

Vad är problemet?

Dessa så kallade barn, en hel del är dock barn, får permanent uppehållstillstånd omgående eftersom de påstår sig sakna familj. Sveriges alla skattebetalare ställer tveklöst upp för att bistå barn som förlorat sina föräldrar i krig eller katastrofer. Inget problem alls, det är jag på det klara med.

Men svenska folket ställer inte upp på att försörja ekonomiska ”barnflyktingar” som bluffar sig in i landet. Kostnaden för dessa ”barn” är enbart för första året 20 miljarder kronor.

När det så kallade barnet, som ofta är i 25-års åldern, väl har fått sin etablering här så upptäcker han plötsligt sin familj i ursprungslandet. Då vill han förstås ha till stånd en anhöriginvandring. Notan stiger när ”barnets” familj också ska försörjas. Nu är det i praktiken inte så att anhöriga omedelbart kan få komma.

Det dröjer och pojken, den unge mannen i de flesta fall, kan hjälpa familjen i hemlandet med pengar istället. En del familjer vill inte lämna hemlandet utan har gått i mål med att kunna få iväg en eller flera pojkar till en bra framtid i Europa.

Problemet, och det är betydande, är att Sveriges resurser är ytterst ansträngda av alla som söker sig hit. Bara CUF, centerpartiets ungdomsförbund, påstår att vår välfärdsstruktur är underutnyttjad på landsbygden. Om man med underutnyttjad menar att en del av länstrafikens bussar går halvtomma på vissa linjer så kan det nog stämma.

Sex riksdagspartier låter sig ledas av Miljöpartiets ansvarslösa, för att inte säga sanslösa, politik. Samtidigt kokar folkopinionen och väljarna lämnar sina partier för Sverigedemokraterna, SD.

Punkten är nu nådd då de flesta vanliga medborgare är förbannade på den slappa hållningen hos politikerna. Det går helt enkelt inte att fortsätta ta emot så många som cirka 160 000 nyanlända varje år  som ska försörjas, ha bostäder, skola för barnen, vårdcentraler, sjukhus och tandvård.

Det spelar ingen roll vad Åsa Kavat Romson säger om humanitet och öppenhet.

Vackra ord ändrar inte det faktum att tandvård och sjukvård är dimensionerat för 400 000 färre invånare än vad vi är idag.

Politiker är sloppys

Landets sloppys, politiker i alla partier med inflytande, har inte byggt bostäder i fas med invandringsströmmen. Inga akutmottagningar har byggts ut, inga infektionskliniker har utökats trots att många invandrare lider av infektionssjukdomar, ibland allvarliga som TB, och nu senast i Skåne en stor mängd nyanlända som bär den resistenta smittan MRSA. Något som är ytterst allvarligt.

Tandvården har inte heller byggts ut trots en miserabel tandstatus hos många av invandrarna.

Analfabeter

Många nyanlända är analfabeter men särskilda satsningar för dem är nästan obefintliga. Men även med betydande satsningar på dem som varken kan läsa eller skriva på sitt eget hemlands språk så tar det enligt forskare 10-15 år innan de kan läsa och skriva på svenska.

Om då den ursprunglige analfabeten var i 45-års åldern eller äldre vid ankomsten, så är utbildningen ingen väg till försörjning. Vem vill anställa en 60-åring?

Det handlar alltså om livslång försörjning för gigantiska belopp årligen.

Slutligen då de så kallade barnen som är särskilt resurskrävande. Varför tar ingen bladet från munnen och kräver stopp för bluffmakarna? Kan inte ungdomarna styrka sin ålder och styrka, eller göra sannolikt, att anhöriga saknas så borde väl uppehållstillstånden vara tillfälliga?

Hög tid att strunta i FN:s regler och rekommendationer och bli praktiskt handlingskraftig istället. Allt har sin gräns och nu har ensambluffen nått sin gräns. Nej, den har passerats.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

13 Kommentarer

 1. Gabriella

  Jag vill inte ha inbördeskrig men är faktiskt på riktigt rädd för vad som ska hända när hundratusentals araber och nordafrikaner och afghaner med en totalt annorlunda kultur och syn på kvinnorna kommer till vårt land mycket hastigt utan tillstymmelse till integration. Jag befarar mycket blodiga uppgörelser här i vårt land inom några år.

  • Palle

   Börja med att samla ihop några hundra unga marockanska kriminella och skicka hela bunten till Marocko. Vägrar Marocko ta emot dom så erkänn Västsahara och sätt slöddret i arbetsläger i Norrbotten.

 2. Jonny

  Nu kräver jag att statsvetarna kliver fram ur mörkret och berättar om vi de senaste 100 åren haft en kassare regering än den nuvarande? De senaste 6-7 åren har vi haft fri invandring och inga gränskontroller. Utlänningslagen har ställts åt sidan, polisen har förbjudits köra REVA-projektet med ID-kontroller, utlänningar som vistas olagligen i Sverige har inte eftersökts men Reinfeldts regering gjorde upp med Mp och beslöt att olagligen vistandes i landet skulle få sjukvård (inte bara akutvård) och socialbidrag och barnen skulle få gå i skola. Redan här borde väl någon vaknat och sagt DÅRSKAP.

  Eftersom alla som fått slutligt avslag på asylansökan ger fanken i att lämna landet så är det ju meningslöst att hantera asylärenden. Nu har det exploderat med 162000 nyanlända varav en liten andel är riktiga flyktingar från mestadels Syrien. Då och först då vaknar dårfinkarna och miljöstollarna kramar sina 5 ministerposter och njuter statsrådsliv med privatjet och statsrådsbilar och ger upp allt de lovade så sent som i september. De är mest korrupta av alla dessa miljöpartister som är statsråd. Jag äcklas.

 3. Kristina

  Upprinnelsen är ändå USISRAELs erövringskrig. Missa inte dessa avslöjanden:
  AlexJonesChannel: ”Missing Emails Armed Al-Qaeda

 4. Gustav

  Komplett vansinne och rena Ebberöds bank.
  Är målsättningen att fullständigt desarmera den svenska välfärdsmodellen?
  Migrationsverkets senaste beräkningar bör Sverige förvänta sig nästan 300 000 nya flykting- och nära anhöriginvandrare under femårsperioden 2014-2018.
  MEN om man refererar till historiken, kan siffran dubbleras. Om proportionen 1:2 mellan asylflyktingar och den breda anhöriginvandring som gällt de tio senaste åren består, kan det totala antalet människor som söker sig till Sverige 2014-2018 sluta på nästan 600 000, dvs ca 120 000 personer per år.
  600 000 personer motsvarar 40 svenska normalkommuner om 15 000 invånare.
  Det finns ingenting som tyder på att invandringstrycket på europa i allmänhet och sverige i synnerhet kommer att mattas av.
  Det begriper väl vilken idiot som helst att det är fullständigt orimligt utan att i taxeringsmetoder konfiskera stora delar av medborgarnas inkomster och ägande, och orsaka det värsta privatekonomiska moraset på flera hundra år.
  Dessa nyanlända blir ju faktiskt också gamla, sjuka, behöver barnomsorg, begår brott, går i pension- de ska ha körkort, boende, bil, etc, etc.
  Broken window parable är sedan länge förkastad som ett adekvat argument för en omotiverad befolkningsökning.
  Fö. varför skulle en nationell överbefolkning vara positivt medan en global överbefolkning är en negation?
  Det handlar om resurser och resurser är i de flesta fall ändliga.
  Man bespottar regelmässigt ekonomiska resonemang när man behandlar flykting och invandringspolitik, men inte när man diskuterar skola vård och omsorg.
  Då kommer räknare, tyckare och revisorer fram och nagelfar minsta utgift in absurdum.
  Att marginalisera problembilden genom att förbise matematiska självklarheter är inte seriöst och det inser allt fler, vilket vi också ser på den politiska kartan.
  Balansen mellan närande och tärande är på väg att haverera och ingen i beslutsfattarposition reagerar! Ofattbart.
  Finns det en gräns eller är fri invandring till varje pris målet?
  Och var drar man isf gränsen?

  • Roger

   Centerpartiet vill ha öppna gränser. Även nu i januari 2016. Det betyder att centern får under 4 % i nästa val vilket får till konsekvens att alliansen inte kan bilda regering. Såssar och miljöpartiklarna kommer att regera vidare med samma kaos och allmän nedmontering av välfärden.

 5. Förbannad!

  En 92-årig kvinna nekades äldreboende. Gamlingar tvingas till sängs vid 15-tiden på många platser runt om i landet. Par som levt ihop i 50 år delas och hamnar på skilda äldreboenden. Väntetiden på akuten är ofta 16 timmar eller mera. I Mariestad är väntetiden på tandläkare mer än tre år för att så många nyanlända har ruttna tänder och går före i kön. Överallt i landet pressas resurserna för att ta hand om alla nyanlända som kommer i tiotusentals hela tiden år efter år. Och så dessa ungdomar varav en mindre del verkligen är barn. De kräver ännu mera resurser.

  VARFÖR finns det inte enda politiker som vågar säga ifrån och ger fanken i att bli kallad rasist? Bonden och före detta riksdagsmannen Staffan Danielsson vågar faktiskt men en röst i öknen gör tyvärr inte så att regeringen vaknar. Sverige knäar av den enorma bördan och kostnaderna når ju astronomiska belopp, närmare 50 miljarder PER ÅR!

  Sverigedemokraterna kommer snart att bli största partiet för övriga partiers strutspolitik. Partierna går på tvärs mot svenska folkets uppfattning och vad är det för demokrati? Folkets vilja ska styra politikerna.

  Halvera antalet nyanlända och jag ger blanka fan i hur man gör det.

 6. Brännström

  Undrar en sak. Hur skaffas bostäder och nya hem åt dessa ”barn”? Barn kan inte bo ensamma,

 7. Peter

  Tycker det är fel att ta in sådan vänstersmörja som susanne levererar.

 8. Susanne

  Du frågar vad problemet är? Problemet är att du och alla andra rasister skiter i era medmänniskor och vill bygga murar runt er egna lilla gröna trädgård och låta alla utanför svälta och gå under. Du har väl aldrig suttit i en läckande båt på havet eller flytt undan kulregn eller sett dina närmaste dödas? Du och dina gelikar sitter i er skyddande oas och klappar er på era feta magar efter flintastek på grillen och några stora stark. Solidaritet vet ni inte ens hur det stavas. Fy faen!

  • I. Tider

   Solidaritet? Med vem? Med de fattiga, som lever under 1 USD per dag där hemma, med krigsflyktingar, som saknar allt, eller vill du, att vi ska vara solidariska med unga, ljugande, förmögna män? Eller med människosmugglare, som tjänar miljarder?

   Är du på riktigt, eller spelar du dum?
   De flesta ”ensamkommande” kommer från Afganistan, Somalia eller från Eritrea. Som du kanske vet, är medellönen, vilka få män är unnade och på vilken HELA FAMILJEN lever på, ca 1400 sek i månaden i Afganistan. I Somalia ännu lägre. Att få ihop 100 000-150 000 till flyktingsmugglare, är lika med den lyckliga familjeöverhuvudens ca 10 års samlade lön! Vatrifrån har dessa unga män fått så mycket pengar? Med dessa pengar är man rik i dessa länder. Kan köpa hus, land, studera, flytta till någon lugnare grannland, eller vad som helst! Som sagt, många där lever under 1 USD per dag i riktig fattigdom!

   Hur många svenska sjuksköterskor, affärsbiträden etc kan samla ihop all sin tio års lön? Hur många fattiga eller ”grillande och öldrickande” svenskar har i reserv ca 1,5 miljoner kronor, om de skulle vilja fly Sverige med falska dokument, som fattiga flyktingar?

   Jag frågar inte dig, varför dessa unga män har kastat sina dokument i Sverige, varför de kommer med lögner; varför tycker du, att bara rika män är värt, att ”räddas”, men inga hungriga-sjuka fattiga barn eller kvinnor?

   Hur mycket har du själv villig, att offra för de ”stackare”? Har du slutat använda bidrag, lever du inte på lönen, som kommer från skattebetalare? Om alla svenskar skulle sluta grilla och dricka öl och ge dessa pengar till ”flyktingar”, hur många, tror du, räcker dessa pengar till här i Sverige? Ska du ta alla dessa pengar också från alla fattigpensionärer, ensamstående föräldrar, arbetslösa, sjuka, handikappade och studerande? Men hur ska det bli med invandrare, ”nysvenskar” – ska de också ge, deras antal med barn o barnbarn är ju ca 2,5 miljoner….

   Och förresten – somalier, afganer, eritraner o.a. har alla VERKLIGA murar runt sina gröna små trädgårdar hemma, var de grillar allt möjligt. Flintastek är favoriten. De fiksar detta på stället från den ekologiska boskapen, som slaktas efter alla halals regler. på plats. Inte som här – djupfryst från butikshyllan. De dricker tom öl! De brygger det själva!
   Du har verkligen rasistiska åsikter om MÖ folk! Undra på, att de klagar över rasismen hos venskar.

   Självklar har inte alla människor sina egna trädgårdar och motsvarande 1,5 miljoner i bakfickan, ifall man behöver fly hals över huvudet, när man har förlorat allt annat och blivit urfattig, inte i Sverige, inte i Somalien, inte i Eritrea.

   • Greger

    Milde tid va bra du säger det på I.Tider. Önskar jag kunde formulera så bra som du. Hejar på dig, helt rätt vad du säger. Susanna är nog vegan och djurrättshuligan. Sån som släpper ut minkar på nätterna.

  • Anders Bergstedt

   Du Susanne gör som politikerna och sticker huvudet i sanden och vill inte se sanningen. Artikeln är mitt i prick. Globaliseringen har inneburit att man flyr till en bättre tillvaro. De andra blir kvar i grannländerna. Världen kan inte klara av de största flyktingströmmarna sedan andra världskriget. Det är patetiskt att man samtidigt suttit i Etiopien och kommit överens om att göra slut på krig och fattigdom. Det går ju åt andra hållet ! Att riva nationella gränser har varit en katastrof.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar