Politiska maffiafasoner i Skåne

Hässleholm. Skandalorten vars politiker går armkrok över partigränserna för att kunna mygla ihop med privata aktörer. Inget tycks kunna stoppa dessa maktfullkomliga och skrupelfria politiker.

Den forna regementsstaden hyser en vacker och välbevarad mer Musikpav T4 Hässleholm kopiaän 100 år gammal musikpaviljong. Trots flera tusen namnunderskrifter tänker politikerna riva den vackra lilla byggnaden och ge en god vän och byggmästare rätt att bebygga hela parken där den historiska musikpaviljongen nu ståtligt visar upp sig.

Två av de mer än 3000 protesterande Hässleholmarna, Leif Henningsson och Evert Storm, tryckte på egen bekostnad upp ett vackert vykort av musikpaviljongen. Hässleholms turistbyrå var ett av säljställena för vykortet. Tills stadens översteboss, socialdemokraten Wallentheim, fick veta det. Då fick en tjänsteman order om att stoppa försäljningen i stadens turistbyrå.

Är vi i Nordkorea? I Kina? Albanien? Eller i Sverige med en 260 årig tryckfrihets- och åsiktsfrihetsförordning? Pampväldet i Hässleholm har under åren avslöjats med omfattande mygel, korruption, slöseri, brott mot kommunallagen, brott mot tryckfrihets- och sekretesslagar med mera.

När tröttnar Hässleholmarna och bildar ett nytt kommunalt parti?

Text: Lars-Kristian Bergh

 

 

7 Kommentarer

 1. leif henningsson

  Fullmäktige i Hässleholm tog i går kväll beslut att ”flytta” läs riva musikpaviljongen då det förmodligen inte går att flytta den. Bygg runt 1910 – 1915..Vi kommer att fortsätta med vår namninsamling då vi i dag har ca 3700 underskrifter för bevarande. S D lämnade också in en ansökan om folkomröstning. Då krävs 4000 namn.
  Vi Evert, Peter vill också tacka för berghs blogg stöd. Vi ska till helgen åka ut till kransorterna Bjärnum, Vittsjö , Tyringe, Sösdala m.fl. för få de resterande 200 namn som behövs. I dag swka Evert boka 500 nya kort på paviljongen Vi delade ut de sista i går till politikerna men ville inte ta emot. Du kan gissa vilka.
  Hälsningar Leif.

 2. Hans Nilsson

  Det kommer att krävas betydligt skarpare tilltag för att få den korrupta makteliten i Sverige att förstå tålamodet hos befolkningen ha nått vägs ände. Inga medel får vara undantagna.

 3. Pelle

  Tack för ditt inlägg på Facebook. Vore förstås mumma om du också kunde lägga ut din artikel på engelska och tyska också så mygelmaffian visas upp internationellt.

  • Lars-Kristian Bergh

   Lysande idé, om du tänker dig då Facebook på tyska respektive engelska. Kräver förstås en förklarande text. Hässleholms politiker är ju redan löjen i Sverige. Lovar utreda saken.

   • Peter

    Hur går det med utrikesöversättningen?

 4. Snapphanen

  de dryga skånebönnerna i Hässleholm är ju värre än i Muteborg.

  • Ola Korsfeldt

   Det osar korruption lång väg och långt utanför lagen.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar