Jonas Sjöstedt – iskall fegis

press-Jonas2

Hans ögon är mer än blåa. De är som kallt stål och påminner om den cyniskt hjärtlösa kommunismen under Stalins tid. Jonas Sjöstedt struntar fullständigt i de utsatta muslimska kvinnorna i förorterna som trakasseras av självutnämnda småpåvar.

 

Ledaren för det svenska kommunistiska partiet, som numera bär namnet ”Vänsterpartiet”, Jonas Sjöstedt, vägrar ta avstånd från partikamraten Rossana Dinamarcas påstående att morden på Fatime Sahindal och Pela Atroshi inte var s k hedersmord.

Ånej då, de mördades för deras kärlek till personer som inte godkändes av den närmaste släkten.

Jonas Sjöstedt förklarade nyligen i en längre radiointervju i P1 att han inte ville använda hedersbegreppet för det förtryck som otvivelaktigt förekommer mot flickor i de invandrartäta förorterna med att ”det kan bli kontroversiellt eftersom det finns politiska krafter i Sverige som säger att kvinnoförtryck är något typiskt för dem som bor i ett visst område och har en viss bakgrund”.

Alltså, menar uppenbarligen Sjöstedt, kan det gynna SD att prata om hedersvåld så låter han hellre bli. Hur feg kan en partiledare bli?

 

Kvinnoförtryck

Tänk att det kan vara så svårt att avstå från den känslolösa pragmatismen för att istället bistå svårt utsatta och förtryckta unga kvinnor med invandrarbakgrund.

Av en partiledare i Sverige förväntar sig nog de flesta en hederlig hållning och en tydlig markering mot förtryck. Men Jonas Sjöstedt följer den gamla klassiska kommunistiska doktrinen att iskallt värna partiintresset och gå över lik om så behövs.

En annan medlem i Sjöstedts parti, riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, Amineh Kakamehgrundade år 2005 föreningen ”Varken hora eller kuvad”. Hon har ihärdigt drivit opinion mot hedersförtrycket och förgäves försökt få Vänsterpartiet att agera partimässigt. Resultatet är att Sjöstedt kräver att hon ska avgå.

I radiointervjun försökte en skicklig och påläst reporter förgäves få Jonas Sjöstedt att svara på frågan om han saknade eller hade förtroende för Amineh Kakabaveh(v). Sjöstedt slingrade sig. Reportern försökte upprepade gånger men Sjöstedt bara slingrade sig så envist att en orm hade blivit avundsjuk.

Sluta gulla med dem som förtrycker kvinnor med hänvisning till ”familjens heder” eller islam. Sluta jamsa med förtryckare vad tusan de än hänvisar till.

Ryggradslösa fegisar av Jonas Sjöstedts kaliber borde benämnas för vad de är på vanlig svenska. Skitstövlar.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

 

4 Kommentarer

 1. Ulla

  Ja, väck med kommunisterna!

 2. Bosse T.

  Kommunister ska man hålla kort! Vänstern har många kommunister i partistyrelsen.

 3. Brännström

  Det tjatas om sverigedemokraternas rötter i nassekretsen men när ska Vänsterpartiets nära hopkoppling med sovjetiska kommunisterna dras upp i ljuset? Stalin mördade 20 miljoner av sitt eget folk. Han var grymmare och större massmördare än Hitler. Sjöstedt är en lismande falskrygg ute efter makt och bra betalt för lite jobb och fina förmåner.

 4. L A Nilsson

  Kommunistränderna sitter djupt och historien visar hur falska och opålitliga kommunisterna är. Herr Sjöstedt följer traditionen så inget är att förvåna sig över. Jag stängde snabbt av lördagsintervjun för jag orkar inte höra hans eviga självsäkra påståenden och allt möjligt men aldrig raka svar när det bränner till. Att SAP ger den mannen inflytande är illavarslande. SAP var förr noga med att ”hålla rent” till vänster om sig. Nu kramar de kommunistdjävulen.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar