Lyxresor – och du betalar

statssekr-erik-bromanderStatssekreterare Erik Bromander (s) glassar med solresor i business class. Han vräker på och parasiterar på landets skattebetalare.

En statssekreterare är näst högst i rang i regeringskansliet och har mycket makt och stora befogenheter. Erik Bromander är en så kallad karriärsosse som under hela sitt arbetsliv avlönats med skattemedel. Han är så mäktig att han struntar i regeringens resereglemente och låter dig och övriga skattebetalare stå för biljetter i business class.

Inte nog med det, Bromanders resor till fjärran länder synes ha en mycket svag koppling till jobbet som högste tjänsteman under infrastrukturminister Anna Johansson (s). Men anknytningen till exotiska platser med mycket sol är uppenbar.

hotel-fr-poolenjpg-kopiaLättjan är också tydlig då antalet lediga dagar på den exklusiva platsen är lika många eller fler än de så kallade arbetsdagarna.

Det finns tillfällen då det är bra att underlydande skvallrar på chefen, som i detta fall, då någon tipsade Dagens Nyheter om Bromanders lyxresor på skattebetalarnas bekostnad.

Sedan valet 2014 har Erik Bromander (s) rest för nästan en miljon skattekronor. Till vilken nytta? kabinbusinessclassOch till vilken nytta för flera hundratusen kronor extra för lyxiga måltider och fri Champagne och övriga drinkar har det varit? D v s ”business class”.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

9 Kommentarer

 1. förbannad skattebetalare

  Denna sosseadel skäms inte för att sko sig. Jag blir äcklad!
  Från DN:
  Flygresorna i business class som kostat hundratusentals kronor nämns inte i genomgången. Inte heller de intjänade bonuspoängen omnämns.

  När statssekreteraren under fyra dagar i januari 2016 besökte Detroit i USA för att vara med på en bilmässa kostade flygbiljetterna cirka 52.000 kronor. Han landade efter lunchtid på lördagen, men hade planerade möten först på måndagen. Dagen därpå flög han hem.

  Under hela perioden bekostade regeringskansliet hans boende och traktamente.

 2. Werner

  såssepampen Bromander har rest i lyxklass för nästan en miljon på två år på skattebetalarnas pengar. Lite mygel med reseräkningar måste till för att tysta media så 41000 ska han betala tillbaka. För att rädda den legendariska Göran Johanssons dotter Anna Johansson kvar som såsseminister sparkade man Bromander med en filttoffla och skickade med 2,3 miljoner i avgångsvederlag och garanti för nytt toppjobb inom två år. Av de 2,3 miljonerna får parasiten Bromander alltså behålla 98 procent. Det handlar om stöld av skattemedel och såsseministern sitter kvar.

 3. Mona

  Nomenklaturan skor sig på folkets bekostnad. Sossar som alltid.

 4. Brändström

  fifflaren sparkas och får 2,4 miljoner i avgångsvederlag. fyfaen för dessa politiska
  myglare.

 5. Henrik

  den där mannen är nog bara sosse för karriärens skull. Svinaktig parasit. Dåvarande socialdemokratiske finansministern Gustav Möller sa att ”slösa med statens medel är att stjäla varenda krona från medborgarna”. Bromander är inte bättre än en simpel tjuv värre för han stjäl från skattemedel. Han borde avkrävas återbetalning och fockas.

 6. Dennis Andersson

  Att leva som man lär är oändligt nödvändigt för både sin egen del och det parti eller organisation man företräder. Annars svärtar man trovärdigheten å det grövsta. Frivol representation och egennytta är knappast förenligt med det som ett arbetarparti eg. skall stå för..

 7. 40-talist

  Att han inte själv förstår att han får sitt partis och sitt eget rykte förstört!
  Men en del tycks tro att de står utanför lagar och är odödliga.
  Det finns väl någon kontrollinstans inom riksdag/regering som ska granska sådant här och förklara att han får betala en del själv?

 8. Eva

  Det minsta man kan kräva är att parasiten nödgas betala mellanskillnaden för business och återbetala alla traktamenten för fridagarna och de privata hotellnätterna.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar