Stoppa skurkbolaget APCOA/Europark!

Bedrägeri. Tid att stoppa skurkbolaget APCOA som medvetet bedrar och lurar bilister genom att inte följa Parkeringslagen.

Europark Scandinavia A/S skojar sig till feta vinster genom sitt dotterbolag APCOA. Det går till så att de registrerar bilar som inte betalat eller stått över parkeringstiden men de lappar inte bilarna. Istället skickar de en betalningspåminnelse och har då lagt på en påminnelseavgift på 60 kronor.

Det är svårt att bli trodd eftersom många som p-lappas hittar på en massa kreativa förklaringar för att slippa betala. Men ovanstående bedrägeri är hundraprocentigt fastställt. Men hur många förvånade bilägare tror att det är satt i system att luras? De flesta kanske tror att de missat lappen och att denna blåst av när de kört.

Parkeringslagen

Lagen är klar och lättolkad. Avgiftslappen ska sättas på bilen eller lämnas till föraren. Försöker föraren undkomma lappen genom att vägra ta emot den och köra därifrån ska detta noteras på lappen och i detta undantagsfall får bolaget skicka kravet.

Att strunta i lappningen betyder att parkeringslagens krav inte uppfyllts. Därmed borde inte grund för betalningskrav anses vara uppfyllt. Tusentals bilägare har i god tro betalat skojarbolaget Europark/APCOA. När tar SR:s program Plånboken upp detta Klarna-liknande skojeri?

SVT:s Uppdrag granskning, eller UG som de numera kallar sig, borde väl inte vara för kräsna för att syna affärsmetoderna i ett bolag som omsätter över en halv miljard kronor?

Även en polisanmälan kanske är på sin plats? Men på den punkten resignerar nog de flesta.

Tingsrätten

Ett mål är på väg till tingsrätten i Stockholm. Här finns det vittnen till hela händelseförloppet och bilägaren har klargjort detta till skurkbolaget och vägrat betala. Men Europarks/APCOAS ledning betalade in 900 i avgift till tingsrätten och stämde bilägaren. Skulle bilägaren få kalla fötter inför domstolsförhandlingen måste hen betala det ursprungliga kravet plus 900.

Skulle domstolen döma till skurkbolagets fördel blir bilägaren också skyldig betala både de 900 och övriga kostnader på 750 plus 60 kronor. Inte konstigt då att bilägare utan klara bevis drar sig för risken betala efter en dom. Det blir ju billigare att betala skurkarna bakom APCOA/Europark direkt.

Dra ut skurkarna i offentlighetens ljus. Det är oacceptabelt att tjäna pengar med hjälp av metoder som är utan lagligt stöd.

Text och foto: Lars-Kristian Bergh

 

 

2 Kommentarer

  1. blickovernejden

    Uppenbart är att ”konsumentens” skydd behöver stärkas i dagens Sverige..

  2. Per Jensen

    Skurkfirman sätter nu upp nya p-automater där du knappar in registreringsnumret och betalar med kort för en viss tid. Finns bara 1 timmes och halvtimmesval. Skitstövlarna har förstås räknat ut att kunden då måste överbetala. Är det danska skiterövar som äger firman?

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar