Leder föraktet

Politikerföraktet fick nyligen en rejäl gödning av liberalernas Johan Pehrson.

Liberalernas gruppledare i riksdagen Johan Pehrson tyckte det var relevant att i en riksdagsdebatt den 27 januari berätta om en middag med kompisar han varit på kvällen före. Det bjöds på vildsvinskött med lite nötkött. Debatten skulle handla om s-mp regeringens förslag om utökad byråkrati för landets idrottsskyttar och jägare. Johan Pehrson tycktes vilja framstå som vapenkunnig eftersom han minsann skjutit med flera sorters vapen i lumpen.

Kompanibefäl

Johan Pehrson var inte alls påläst om vad det handlade om. Det hade varit trevligt om han istället för en massa ord hade visat kunskap och intresse för landets idrottsskyttar, som faktiskt utgör mer än 300 000 väljare. Nu raljerade Pehrson istället om att hans middagskompisar inte såg något problem med regeringens förslag. Johan Pehrson hade skjutit olika vapen i lumpen för han var kompanibefäl, upplyste han om till alla lyssnare på webben och till riksdagsstenograferna. Kastat handgranat hade han också gjort i lumpen.

Hans vidlyftiga babbel om irrelevanta händelser utmynnade i något slags godkännande till regeringens förslag. Vänsterpartiets Linda Westerlund Snecker delade inte regeringens åsikt att byråkratin för landets l a g l i g a vapenägare borde utökas. Det gjorde inte de övriga borgerliga partierna heller.

Bakslag

Johan Pehrson, som har den tunga posten som gruppledare för Liberalerna, f d Folkpartiet, lämnade ett väsentligt bidrag för att öka föraktet för politiker. Hans inlägg bidrog också till att Liberalerna tappade många väljare bland landets cirka 650 000 vapenägare, idrottsskyttar och jägare.

En ljuspunkt och en lysande kontrast till Pehrson visade sig i Sten Bergheden (M) som uppenbarligen var rejält inläst i frågan, väl förberedd och som presenterade argument med en briljant pedagogik. En politiker med sådan ambition och kompetens vinner respekt oavsett partitillhörighet.

Regeringens förslag föll. Ett bakslag för sossar, miljöpartister och den alltmera aktivistorienterade Polismyndigheten som ständigt jagar hederliga vapenägare med både justa och ohederliga metoder.

 

3 Kommentarer

  1. Dennis Andersson

    Liberalerna har sedan länge missat det där med att vara ideolgiskt liberal innebär att man inte hörsammar detaljstyrning från staten över individens liv. Att vara klädsamt hoplofobisk är dessvärre en del av dagens politiskt korrekta populism. Som L bedrivit politik under de senaste decennierna är partiet ur ideologiskt hänseende fullkomligt överflödigt i den politiska startelvan i Riksdagen..

  2. Anders

    Om nu liberalpartisterna bestämt sig för att lämna riksdagen så är ju Perhssons svammel lätt att förstå. Han följer linjen vi vill inga väljare ha.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar