Mannerström hjälper Dafgårds sälja skräp

Janssons frestelse bestående av endast potatis är en bluff som Leif Mannerström hjälper Dafgårds att sälja. Rena skräpet om du är ute efter Janssons frestelse som smakar Jansson.

Findus, Felix och Dafgårds är landets största färdigmatstillverkare. Vilket av dem gör sämsta maten? Janssons frestelse utan ens smak av ansjovis är inget annat än skräp från tillverkaren i Källby som omsätter mer än tre miljarder och har två miljarder i tillgångar.

Mannerström

Den så kallade mästerkocken Leif Mannerström måste rimligen få hisnande bra betalt för att låna ut sitt namn och sitt porträtt för ett paket fryst, strimlad potatis som bedrägligt nog kallas Janssons frestelse. Bluff är en adekvat benämning. Det fanns inte ens ett uns av någon annan sill heller.

I Sverige är det tillåtet att sälja smördeg som inte innehåller smör så det kan ju inte helt uteslutas att man får kalla vad som helst, eller i alla fall strimlad potatis, för Janssons frestelse.

Leif Mannerström vet givetvis hur man tillagar en underbar Janssons frestelse. Hur många miljoner behövs för att en etablerad kändis som Mannerström ska ställa upp som reklampelare för en bluff, fryst potatis som inte innehåller ett enda gram ansjovis eller annan sill?

5 Kommentarer

 1. Per

  Gissar att Findus är dyrare eftersom deras färdigrätter är både bra gjorda och goda. Dafgårds skit köper väl folk bara en gång? Eller två? Den första och sista.

 2. sonja

  Håller med. Mannerström kan inte gilla dessa smaklösa rätter. Han är ju känd kock.
  Det finns bättre ex Findus.

 3. Christina, Alingsås

  I vårt hem råder totalförbud för skräpmat. Dafgårds, vad är det? Vem säljer man till? Stackars ensamlevande som aldrig lärt sig det basala i köket?

 4. Curth

  Den kängan satt där den skulle! Vid de få tillfällen jag köper färdigmat så ALDRIG Dafgårds. Har gjort samma erfarenhet, det är verkligen skräp. F & F är mycket bättre.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar