EU motarbetar jägarna

När vi röstade om att bli medlemmar i EU blev vi jägare förda bakom ljuset. EU skulle inte påverka jakten. Bluff – det blev tvärtom. EU motarbetar aktivt jakten och nu finns det ingen som står upp för jakten och jägarna.

Vem eller vilka tillvaratar de svenska jägarnas intressen? Svar: Ingen, numera.

Vi hade en gång Bondeförbundet samt Riksförbundet Landsbygdens Folk, RLF. Den först nämnda organisationen heter numera Centerpartiet. Den andra har bytt namn till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Ingen av dessa organisationer tycks vilja tillvarata jägarnas och landsbygdsbefolkningens intressen?

Klartext

I klartext: Vi har ingenstans att vända oss när vi smygvägen fråntas våra gamla fri- och rättigheter. De nya förkortningarna och symbolerna är föga lockande.

Vårt i många år härskande socialdemokratiska parti har under årens lopp genomfört allmänt nyttiga reformer och ändringar. Men de har städat färdigt, och de ska i sanningens namn ha stort tack för vad de uträttat. Nu har de inget nytt att komma med.

Utpressning

För att klamra sig fast vid makten har man lierat sig med Miljöpartiet, som utövar närmast utpressning på S för att tvinga igenom sina orealistiska idéer, som på sikt bara höjer kostnaderna för oss medborgare.

Finns det ingen som kan räkna ut vad MP:s blåögda fantasier kostat svenska folket och hur mycket pay-off de har resulterat i?

Ingen vågar och ingen, allra minst S, vågar ta fram sanningen.

Sänker bössorna

För att kunna kalla vårt statsskick demokratiskt bör vi införa en lag att alla nya förslag måste åtföljas av konsekvensanalyser. Endast på så sätt kan folk se vad förslagen innebär, ekonomiskt och praktiskt.

1994 gjorde jag en av mina värsta felbedömningar. Jag röstade ja till EU. Jag trodde att ett medlemskap skulle gagna svensk exportnäring. Det fanns också folk som röstade på EU för att medlemskapet skulle skydda världsfreden.

Blev lurade

Bland annat vi jägare blev lurade och våra vattenkammade politiker vågar inte säga emot.

Nu lägger sig Europamaffian i det som berör oss jägare. Bly i ammunitionen, till exempel.

Om EU tar fram ammunition som ger samma verkan som bly fortsätter jag att jaga. Om icke sänker jag mina bössor i en djup sjö. Ty de har då blivit osäljbara.

Per Sjöswärd

Per Sjöswärd är författare. Denna debattartikel publiceras även i Svensk Jakt

 

1 kommentar

  1. Calle

    Svenska Jägareförbundet gav ju ut en bok om vad EU skulle innebära för den svenska jakten. Propaganda kan vi nu konstatera.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar