Rättsskandalen Karl Hedin: – Jag skäms!

Oavsett skuld eller oskuld, oavsett domslut, framfarten av åklagare och polis i fallet Karl Hedin är en skandal. Häktad i en månad för misstanken att en varg skjutits. Anti-terroriststyrkan ryckte ut för gripande. Inte i Belarus utan i Sverige. Sanslöst.

Åklagaren beordrade olaglig telefonavlyssning. Ringa tjänstefel, föranleder ingen åtgärd. Industrimannen Karl Hedin, då 69 år, fördes i gröna fångkläder och handbojor in i rättssalen och häktades. Han fick sitta häktad (”vi satte honom på grillspettet för mörning”) i en månad utan att få ringa någon annan än advokaten. Fick inte läsa tidningar, lyssna på radio eller se på TV. Han misstänktes ha skjutit en varg.

Jägare

Under rättegången förhördes polisens utredningsledare Anna Bergqvist av de misstänktas advokater och fick bl a frågan varför nationella insatsstyrkan skickades till Bergslagen för att gripa Karl Hedin och ytterligare tre misstänkta. – Jaaa, de var ju jägare blev svaret. Polisen Anna Bergqvist vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, uteslöt uppenbarligen inte att industrimannen Karl Hedin, då 69 år, tillsammans med sina tre kamrater skulle gå in i en eldstrid med polisen. Hur tänkte Anna Bergqvist? Tänkte hon överhuvudtaget? Eller ingick åtgärden i en plan för att få maxímal medial uppmärksamhet?

Efter två år av tvivelaktiga turer med hemlig poliskälla som ångrar sig, ändring av brottsrubricering till planläggning för att döda varg, psykisk sjukdom hos åklagarens huvudvittne går denna rättsskandal till final i Västerås tingsrätt. Åklagaren borde aldrig väckt åtal men sedan kommer prestigen in och målet drivs vidare.

Hoppas någon utreder denna skamlösa process som blottlagt hur åklagare och polis åsidosatt objektivitetskravet med ett enda mål för ögonen: att fälla 16-taggaren, miljardären Karl Hedin, och få lite turbo i karriären.

Jag skäms!

Lars-Kristian Bergh

10 Kommentarer

 1. ove wedin

  Bedrövligt hur dom får hålla på o slösa skattemedel på falsarier. Man skäms för vårt så kallade rättssamhälle

 2. Jaktbaronen

  Skandal är bara förnamnet. Hade vi haft någon rättssäkerhet att tala om skulle åklagaren redan varit fängslad och sparkad. Han är ingenting mindre än en aktivist.

 3. Ove

  Så dom menar att han skulle börja skjuta hej vilt och offra hela sitt företag för en vargjävel både åklagaren och drivande poliser skulle fått sparken

 4. Erik Johan Boman

  Ytterst gäller detta stad versus landsbygd,här ligger ohederliga välutbildade urbana i regeringspatierna bakom att sakta men säkert tömma vår landsbygd och göra den tillgänglig för den urbana elitens fritid.
  Det är människor som helt saknar kunskaper om mark,skog och djurliv.De tror på en disneynatur där djuren gullar med varandra och ingen äter upp den andre,medan den ännu lever.
  Den sortens okunniga enfald i knapp fyra procents nivå borde inte få bestämma om något i vårt land.De har ju åkt ur riksdagen tidigare och borde heller inte ha kommit in på döende sälar som inte dog av miljögifter,utan av ett virus.Man får hoppas att vårt lands väljare tar sitt förnuft tillfånga och ser till att stollarna i Mp hamnar i soptunnan!

 5. Ralph Persson

  DDR fasoner

 6. Anonym

  ett ruttet samhälle. Politiken låter ohederliga åklagare och poliser hållas. Kan man ge sig på rikingar så kan man ju förstå hur illa ute vanligt folk kan vara. fy faen säger jag bara.

  • Jörgen

   Dom har inget att komma med. Men drar ut på det i det längsta för med beslagtagna vapen så straffas Karl före dom
   Har man inte haft en släktgård att förvalta åt nästa generation så tror jag att man hade emigrerat.. det här landet är inget jag är stolt över numera..

   • Leffe

    Jag är för gammal nu annars hade jag emigrerat till USA, Montana kanske. Det här landet blir bara ruttnare och ruttnare med lika ohederligare ministrar Damberg och Johansson. Jag äcklas av dem. Socialisterna i Mp ska vi bara inte nämna utan spypåse till hands.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar