Hut gick hem – Karl Hedin frias!

Västmanlands tingsrätt frikände Karl Hedin på alla punkter. – Det var väntat, men djupt beklagligt att de åtalade ska ha behövt genomlida detta i 2,5 år helt i onödan. Det säger advokat Sven Severin.

Så här lättvindigt ska det inte få gå till. Polisens nationella avdelning, NOA, måste tillföras jaktlig kompetens. Det menar Karl Hedins försvarsadvokat Sven Severin som även är kritisk till att åklagarna på riksenheten för miljömål, REMA, saknar kunskap om jakt.

Mångmiljonförlust för skattebetalarna

När historien började i oktober 2018 häktades industrimannen Karl Hedin och fördes in i rätten iklädd fångkläder och handbojor. Han satt häktad i en dryg månad med restriktioner. Fick inte läsa tidningar eller prata med någon annan än sin advokat Sven Severin. Den 19 mars 2021 är mardrömmen för de fyra åtalade över. Tingsrätten konstaterar att åklagaren inte kunnat lägga fram något konkret bevis på att det påstådda brottet begåtts.

Visst, säger rätten, Karl Hedin var i skogen den aktuella dagen men inget bevis finns att det var för att skjuta en varg, konstaterar domstolen. Men om åklagaren överklagar domen? – Svårt att tänka sig det. Skattebetalarna har redan fått punga ut med massor av miljoner på grund av ett undermåligt arbete från polis och åklagare. Nu får inte prestigen härja längre, säger Sven Severin till Berghs Blogg.

Champagne

Blir det Champagne med Karl Hedin nu? – Vet inte hur han tänker fira men om vi slipper den här sortens undermåliga utredningar i framtiden så har alla något att fira, säger advokat Sven Severin.

Läs också:  https://www.bergsblogg.se/2021/03/15/stjarnadvokat-polis-och-aklagare-okunniga-om-jakt/

 

1 kommentar

  1. Curth

    Stoppa cirkusen för h-e! Åklagaren vill plåga de friade med att säga att han överväger att överklaga. Aldrig! Hans chefer kommer inte att tillåta att denna tragiska historia får fortsätta. Åklagaren Lars Magnusson är en riktig prestigeputte. Bort med okunniga poliser och åklagare.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar