Färsk utredning: Polisen är kass!

Polismyndigheten är kass på alla punkter utom en. En färsk utredning från Linköpings universitet har gått igenom polisens resultat och betyget är underkänt över hela linjen.

Polisen får toppbetyg när det gäller mörkläggning, vilseledning och skönmålning. Utredningen nämner inte vad utländska polischefer konstaterar när de besöker den svenska polisen. Att svensk polis är världens mest byråkratiserade polisorganisationer. Lägg till ett ofantligt slöseri med skattemedel på mängder av onödigheter. Som till exempel modifieringar av samtliga utryckningsbilar för en kvarts miljon per bil.

Kass polis betyder en urusel ledning och organisation. Att landets befolkning får dålig service i form av skydd och undsättning vid fara. Personerna är oftast bra och hederliga. Men som myndighet är polisen en katastrof. 

Läs här hela utredningen:

http://liu.diva-portal.org/smash/get/diva2:1620525/FULLTEXT01.pdf

Text och bild: Lars-Kristian Bergh

7 Kommentarer

 1. Tage

  Jag tycker att Polisen är ett svåråtkomligt skrå som ofta visar nonchalans och brist på respekt. Jag har inte råkat ut för en sådan tölp som Johansson beskriver men vad sägs om att vänta i åtta minuter när ett sällskap nybörjare hade utbildning bakom min bil och hade mitt körkort. Artiga och trevliga men varför frågade man inte om det var okey att de nyexaminerade fick träna lite med mig som övningsobjekt? Jag var på väg till tandläkaren och rädd för att komma för sent. Får man svära här? Eller raderas jag då? Vill säga att jag tycker att det är ett JÄVLA sätt av polisen!

 2. Johansson

  varför ska snutarna vara otrevliga? Stoppades på lucia för nykterhetskontroll. Så här lät det ordagrannt. Snuten: Körkort. lämnade körkortet. Blås. Jag blåste. Han räckte över körkortet och sa Åk. Inget annat. Så ohövlig är väl bara snutar?

 3. Calle Victor

  Efterlyser en mer nyanserad bild av polisen. Men Stefan Holgerssons senaste utredning går inte att snacka bort. Eller, kanske. Polismyndigheten har över 200 journalister anställda som ”kommunikatörer” vilket är detsamma som propagandister och PR-folk, allt för att måla verksamheten i sköna färger.

 4. En insider

  Trött, så trött på gnälliga och bortskämda poliser. Det gullas och daltas med poliser på alla håll. Efter 3 års GRATIS utbildning får aspiranten 29000 i månaden plus en rad fina förmåner. Lönen höjs snabbt. Av trivselskäl jobbar poliser alltid två i patrull. Eller tre. Eller fem! Är det dragkrok på bilen så måste det vara en mjuk gummimuff på kulan för stackaren till polis kan ju slå i benet annars …Fackets krav på muff godkändes som alla andra fackliga krav. Holgerssons utredning är som en motorsåg i den ömma polisstjärten. Svensk poliskår är bortklemad, många poliser skiträdda vid ingripanden, minsta kritik så skriker man gällt och bortförklarar och mörkar och LJUGER!

 5. Karl-Erik N.

  En stat i staten och politikerna bara babblar på och öser ännu mera kosing över den ruttna polisen. Aldrig åker kriminella poliser dit. De hittar på brott för att nita någon de ogillar, ofta en s k svartskalle. De skjuter ihjäl folk till höger och vänster men aldrig åker de dit. De skjuter ihjäl obeväpnade, sjuka, svaga för att visa power! Vad faen lär de ut på polisskolorna? Att det är häftigt att skjuta? Häftigt att utfärda dödsdomar på stående fot?

 6. Fabio

  Ingen munter läsning för polisen. Det som är än mer sorgligt är att rapporten är väldigt välgjord. Polismyndighetens reaktion, ”huvudet ner i sanden”

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar