Regeringen piskar bilisterna!

Statsråden sitter i sina limousiner och funderar ut nya spöstraff för landets bilägare. Hela jorden går under ifall politikerna inte piskar oss med vansinniga bränslepriser. Hävdar nomenklaturan från baksätet i statsrådsbilarna.

Full tank går på nästan 2 000 kronor. Cirka 70 liter diesel (se bilden) kostade 1 500 kronor. Vilket parti vill bromsa vansinnet? Socialdemokraterna fortsätter kriget mot sin egna medborgare som om de fortfarande hade sänket Mp i regeringen. Möjligen har de sluga kommunisterna i Vänsterpartiet klurat ut hur hunsade och psykiskt torterade bilägare ska lockas rösta på V för första gången. I ren protest mot folkfienden Socialdemokraterna.

I Karlshamn eldar man varje timme 140 000 liter olja. Läs det en gång till: 140 kubikmeter per timme. Dygnet runt för att södra Sverige ska få el och slippa använda fotogenlampor. Samma gäng politiker plågar oss samtidigt med att tvinga fram tillsatser i bränslet som kraftigt fördyrar utan synligt tak. Konstruktionen med drivmedelsskatten leder automatiskt till höjningar utan stoppgräns. Det enda vi piskade bilister vet säkert är att vi ska rädda jorden från undergång samtidigt som man i oljekraftverket i Karlshamn eldar upp 140 000 liter olja varje timme.

Ett lass koskit

Hade den franska regeringen burit sig åt på samma sätt så hade det inte bara blivit upplopp. De hade också tippat ett lass koskit på trappan till finansministerns bostad. Men upplopp hade det nog inte hunnit bli i Frankrike. Det hade räckt med ett lass kogödsel framför presidentens residens, Élysée. I Frankrike finns ett annat temperament och det har politikerna lärt sig flera gånger de senaste åren. Nu menar jag verkligen inte att vi ska ha upplopp i Sverige. Men en rejäl dos franskt temperament önskar jag mig. Ett rejält lass koskit framför statsminister Magdalena Anderssons tjänstebostad Sagerska palatset skulle jag dock med nöje acceptera.

Sluta dalta

Varför så tyst från bilistorganisationerna KAK och M Sverige? Är det möjligen för att de gullat för mycket och för länge med politikerna? Det är ungefär som att tro på rara samtal med Putin. Att tro på goda samtal med regeringen där organisationernas företrädare bjuds in till Rosenbad för kaffe och Mazarin med lite vänligt småprat. Naiviteten lyser som neonrör i natten. Det är valår så sluta promenera runt och fika.

Blås till strid och sätt press på regeringen!

Text och foto: Lars-Kristian Bergh

 

3 Kommentarer

 1. Bosse

  håller med! Tippa ett lass skit utanför Rosenbad. Ett lass utanför riksdagshuset också. Svenskarna verkar helt förlamade. Det borde vara ett folkuppror på Sergels torg. Sossarna har blivit folkfiender, bra uttryck.

 2. ansvarsfull stockholmare

  Klimatet är viktigare än att du ska få dundra fram i en stor avgasfrustande koloss i innerstaden. Den som har råd med lyxbil kan gott betala 30 kronor litern . Höj skatten ännu mera och kläm åt miljonärerna ordentligt. För det lilla antalet på landsbygden som verkligen behöver bilen kan olika stöd införas.

  • Peter

   Miljöpartisterna lever i en bubbla på Södermalm i Stockholms innerstad och alltid anser sig veta bäst och veta mest om allting. Bilar har ni inte så därför kan bilisterna hatas och förtalas i oändlighet. I stadshuset sitter Helldén Mp som överpåve och stänger filer och gör om till bussfiler även på natten när inga bussar kör. Cykelbanor sopas och saltas men gångbanorna skiter ni i. Ni självgoda uppblåsta överförmyndare har fått styra för länge och ställt till en massa elände. Ut ur riksdagen med er ju fortare ju bättre. Ni är en skam för det svenska arbetande folket som ni parasiterar på genom att suga arvode i riksdag, regioner och kommuner. UT MED ER !

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar