Invandringspolitiken går inte ihop

Invandringspolitiken

”Trots allt förskönande tal om ”papperslösa”, står det i klartext i regeringens och Miljöpartiets överenskommelse, att den utvidgade skyldighet som landstingen ska få ”att erbjuda subventionerad hälso- och sjukvård”, också berör utländska medborgare som uppehåller sig i Sverige utan tillstånd.”

”Invandrarpolitiken hänger inte ihop”, , Thomas Gür, krönikör i Svenska Dagbladet

Berghs kommentar

Detta moderatförslag som hela alliansregeringen formellt står bakom kan lätt uppfattas som arrogans mot dem som får notan. I marsnumret av tidskriften Sund Förnuft går förre chefen för Dagens Nyheters ledarsida Hans Bergström, doktor i statskunskap, till konfrontation med en hel flock heliga kor när det gäller invandringspolitiken.

Att det handlar om illegala invandrare framgår.

Eftertanke: Varenda person från andra länder, hur många som helst, oberoende av om skyddsbehov finns eller inte, inbjuds att försöka ta sig in i Sverige olagligt. Lyckas de behöver de inte söka uppehållstillstånd, behöver inte ge sig tillkänna, och får hur länge som helst och hur mycket som helst, fri sjukvård för alla typer av vård, alltså inte bara akutvård. Detta har regeringen och Miljöpartiet enats om. Humant. Generöst. Och fullständigt vanvettigt.

Förslaget blev den aktuella veckans VECKANS SÄMSTA!

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Håkan tycker:

  I senaste numret av Skattebetalarnas tidning Sunt förnuft skriver förre ledarsideschefen på DN, doktorn i statskunskap, Hans Bergström en synnerligen väl underbyggd artikel om hur regeringen med Mp som blåslampa backar undan och låter alla olagligt vistande i landet få gratis vård, och alltså inte bara akut vård, här i landet på svenska skattebetalares bekostnad. Jag oroas av detta, dels för att det är käpprakt åt h-e att olagligt hitkomna och olagligt uppehållna här ska gå i gräddfil vid sidan om lagen och dels för att detta katalyserar främlingshatet.

  Den som kommer hit illegalt och inte vill ge sig tillkänna genom att t ex söka asyl borde inte få annan vård än akutvård anser jag. Skaffa Sunt Förnuft från skattebetalarnas förening och läs Hans Bergströms väl underbyggsa artikel. Ett
  tungt aktstycke i frågan. Och betänk att Bergström är en liberal tänkare och verkligen ingen stolle.

 2. Tjänstgörande redaktör tycker:

  Håkan D m fl: Vissa fraser och ord spärrar automatiskt kommentaren från att bli publicerad. Redan publicerade kommentarer tas bort manuellt om de bedöms som stötande eller ringaktande i lagens mening. Även andra skäl kan göra att kommentarer/inlägg lyfts ut.

  Den som reagerar på något publicerat kan höra av sig till redaktionen genom mail till anm@bergsblogg.se

 3. Håkan D tycker:

  Både jag o flera kompisar har kommenterat Gyrs artikel men kommentarerna kommer inte in, VARFÖR???

 4. Brännström tycker:

  Jag är less. Vad faen gör jägarförbundet? Fikar med pamparna och bjussar på ripjakt. Erlandsson smörjer dom minsann för det gäller att mjölka 48 miljoner i bidrag av jägarnas jaktkortsavgifter men ta kamp för rättssäkerhet för jägarna de gör dom inte för det kan ju misshaga maktens herrar.

 5. Lasse i Sunne tycker:

  Här i Värmland är polisen inte kloka när det gäller vapenlicenser. Ingen stöttar oss jägare. I Uppsala har jägarna en landshövding som vågar stå upp o kritisera sina egna tjänstemän för att de halvat lokattsjakten i Uppsla län trots att det i det länet är fler lekatter än förra året. Å vad är det för regering med centern som jamsar med miljöpartisterna?

 6. Hasse i skogen tycker:

  Så fort det j-a miljöpartiet är löst så är det klappjakt på oss jägare. Och när borgarna går armkrok med miljömuffarna så finns det inget parti över för oss och inget hopp. Livet känns ibland rätt meningslöst.

 7. Anders tycker:

  Bra skrivet av Thomas Gür, och vad annat kan vi då förvänta av regeringen på lagstiftningsområdet för oss lagliga vapenägare än samma låga kvalitet som tidigare med såssarna? Trist att vi inte har en självständig JO med lite klös i. Poliser får skit för att deras skrivbordskolleger är lata eller struntar i att följa lagen.