Blekinge – Lilla Sovjet

Den sista sovjetstaten är inte Norge, som minister Björn Rosengren sa. Snarare Blekinge läns landsting. I sann socialistisk andra driver de en kiosk på sitt stora sjukhus. De har 900 kunder om dagen som handlar det mesta som brukar handlas i en kiosk, utom snus och tobak. Vissa dagar handlas det inget alls, för då möts kunderna av en lapp som upplyser om att kiosken är stängd.

Marie Sällström, socialdemokratiskt landstingsråd, ansvarig för kioskförmynderi och Förste moraltant

En okänslig sovjetregim struntar i patienterna, för kund finns det inget som heter för de sovjetiska landstingsråden. När kioskbiträdet är sjuk får ingen vikarie kallas in, har politikerna bestämt. Dessa har ju inga kunder, bara patienter. Patient, ursprunglingen från latinet, betyder som det engelska ”patiens” tålamod. Borde inte tålamodet vara slut nu för kunderna som via skatten betalar sovjetråden?

När kiosken är öppen kan inte snus och cigaretter inhandlas. Det är förbjudna produkter. De inlagda ”kunderna” snusar inte mindre för det. Men rök och snus inhandlas på andra platser vilket undergräver intäktsbasen för sjukhuskiosken. Men det struntar Blekinges landstingsråd i för det är ju skattebetalarna, patienterna, de tålmodiga, som får stå för förlustnotan. Och landstingsråden får leka moralmagistrar och känna sig duktiga.

Expressens ledarsida kritiserar sovjetråden den 25 mars.

Ett av sovjetråden vill inte alls ha sovjetstämpel. Landstingstingsrådet Alexander Wendt(M) har i en kommentar förklarat sig med – som det verkar – en rejäl bortförklaring från landstingsdirektören…

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Inger tycker:

  Lilla Sovjet = Blekinge läns landsting är ensamt ansvarig för kioskbeslutet. Förmynderiet stöds tydligen av moderaterna i Blekinge fölr annars hade väl det moderaternas sovjetlandstingsråd Alexander Wendt protesterat?

  Trist när moderaterna vänskapskorrumperas med sossegänget. Det blir röstskolk nästa gång.

  • Alexander Wendt tycker:

   Inger!
   I det ögonblick som jag blev uppmärksam på att kiosken stängts kontaktade jag (och många andra) landstingsledningen! Dom såg till att den öppnades igen. ”Chefen” för kiosken hade tolkat vikariestoppet som absolut och inte förstått att ingen verksamhet får stoppas i sin helhet. Inte ens en kiosk. Till detta vill jag uppmärksamma dig på att moderaterna föreslagit en entreprenad av den här typen av verksamhet åtskilliga gånger under de senaste 12 åren. Vi tror att en privat entreprenör skulle sköta detta utmärkt och förmodligen också utveckla verksamheten till allas belåtenhet! Sossarna har varje gång sagt Njet!
   MVH
   Alexander Wendt

 2. Birgitta C tycker:

  Jodu Josef Boberg, du har en fin poäng där. Invandringen borde ändra kanal, hit med fler fransoser och italienare så vi kan få tio lass gödsel utanför Rosenbad när Reinfeld o Gänget hittar på alltför tokigt jävelskap o skickar notan till skattebetalarna. När moderaterna går ihop med miljöpartiklarna och beslutar att varenda utlänning som lyckas ta sig in i Sverige ska ha fri sjukvård alla slag oavsett om det är en kriminell krigsförbrytare eller en ekonomisk ”invandrare” och oavsett om de ger sig till känna eller fortsätter vara här olagligt då j-r har det gått toklångt. Då borde bönderna tippa skit utanför moderáternas kansli och franskt temperament borde sätta igång vilda strejker e d.

  Men nänä de fogliga och manipulerade svenskarna verkar vara helt neddrogade.

 3. Tja… – jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Den svenska modellen är ju det ENDA lyckade socialistexperimentet (både höger– och vänsterblocket står för exakt samma sak) i hela världen. Detta i meningen att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna TROR att Wi är fria (video ca 8 min). Det visste dom i de forna öststaterna att dom ej var – och det gjorde att dom i vart fall kunde leva TVÅ liv – ett som att foga sig i storebrors-eländet – och ett vid sidan av detta.

  Så Sverige är TRAGISKT, verkligen… – för dom allt överskuggande flesta av medborgarna vet ju ej alls om att Wi är manipulerade, tyvärr tyvärr… 😥

 4. Per , Ronneby tycker:

  De är inte kloka pamparna sovjet bra liknelse

 5. Birgitta C. tycker:

  S-landstingsrådet Maria Sällström borde sätta sig själv i kiosken som vikarie. De skäms aldrig sossarna. Men jag skäms som blekingebo.

Trackbacks

 1. […] angående den sovjetinspirerade kioskpolitiken i Blekinge. Läs mera om Lilla Sovjet i Blekinge, klicka. Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken. ← Vårjakt Allt […]