Bojkotta Grekland – semestra någon annan stans

Många minns Calle Jonsson, tonåringen som, oberoende av hans eventuella egen skuld, råkade illa ut av Greklands genomruttna och korrumperade rättssystem. Nu finns ett nytt skräckexempel som visar det av mygel smutsiga Greklands stinkande rättsväsende. Är det bara mutor det handlar om? Och Grekland är sedan länge medlem i EU. Det är graverande för EU med sådana medlemsstater.

Greklands ambassadör i Stockholm hävdar den 9 juni att rättssäkerheten är densamma i Grekland som i Sverige.

Grekland har en rutten ekonomi också och är oerhört beroende av turismen som inkomstkälla. Snabbt gick grekiska ambassaden ut med att en diplomat sparkats och senare reagerar den grekiska justitieministern. Men det var lögn att diplomaten fått sparken. Han får nytt jobb inom grekiska UD, förflyttning alltså, inte sparken. Grekiska staten ljög direkt för svenska folket och våra medier.

Inte nog med att svenska skattebetalare ska vara med och betala Greklands nota för den grekiska statens abnorma slöseri. Vi ska bli förnedrade av deras rättsapparat också. Bojkotta Grekland – semestra någon annan stans.


Läs mer

SvD: Grekisk rättsröta ger kalla kårar

SvD: Våldtäktsfall blir UD-fråga

SvD: ”Anna: Jag är tacksam och lättad”

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Inger tycker:

  Du är allt vaken du Helena Palena…Men tror du har fel om vad Grekland förväxlar. Fyra svensk-greker skrev igår i SvD Brännpunkt och skämdes över grekiska rättsväsendet. Det är ruttet, svårt angripit av korrumption, nerkört utan sunda rättstraditioner och allt i tysthet sanktionerat i evigheter av regeringen. Nä, jag håller med Bergh, bojkotta skitlandet Grekland.

 2. Tror Grekland förväxlar oss med USA där man kan försäkra sig mot allt. Har faktiskt inte varit i Grekland en enda gång och åker inte dit i brådrasket. Inte till Thailand heller innan dom städat upp i prostitutionsträsket. Bra rutet! Fem stjärnor av fem möjliga. Reinfeldt borde riva i lite när det gäller alla våldtäkter på våra gator. Men han är mild som en västanfläkt.

 3. Samson tycker:

  Hej,
  Har Du någon egen erfarenhet av det grekiska rättsväsendet? Om inte så framstår Du som en rasist med Dina kommentarer.
  Sverige kastraternas land.

 4. Hur förvånande är dessa attityder, när Svenska staten inte gör något för att förhindra överfallsvåldtäkter på Svenska tjejer utförda av invandrare.
  Inte gör något för att straffa de som skriker ”svennehora” efter dem.
  De t o m accepterar och förringar när detta händer!

  Grekerna vet vad som händer när man slutar bekämpa Islam och dess attityder, i detta fall kvinnosynen.
  Grekerna led under Ockupation av muslimska Turkar i flera hundra år, och ändå gav dem inte upp på sin kultur.

  Här ger vi upp utan att ens ha blivit ockuperade! Så förväntar vi oss respekt när vi åker till Grekland?

  Om vi aldrig tar avstånd från synen på svenska kvinnor som ”horor” så kommer ingen att göra det åt oss!

 5. Maria tycker: