Vänsterfilskramare – trafikens puckon!

Kalla dem vänsterfilskramare, dumskallar, puckon eller bara vägidioter. Alla dessa som envisas med att ligga i vänsterfilen och skapa köer bakom sig. På vägar med en tillåten fart högre än 70 km/tim är omkörning på högersidan, insidan, förbjuden.

Foto: Berghs Blogg

Vänsterfilsfetischist på Nynäsvägen, Stockholm

Alltså kan mittfilen vara nästan tom, högerfilen nästan helt ödslig och så vänsterfilen på en trefilig motorväg vara helt igenproppad. Irritationen blir påtaglig och idioterna bryr sig inte alternativt fattar de inget. En annan tänkbar orsak är att de vill leka poliser och hindra de bakomvarande att köra om.

Faktum är att alla bilar visar för hög fart på hastighetsmätaren. Ju äldre rishög eller billigare småbil ju större mätarfel har du. Men många nya bilar har GPS som visar verklig fart vilket gör att många bakomvarande blir ännu mera frustrerade av att se att puckona kör långsammare i vänsterfilskramandet än tillåten hastighet.

Så varför i helvete driver ingen en kampanj mot vänsterfilsidioterna? (Motormännens ängslighet för att inte vara pk är pinsam).

Min uppmaning när du inte får bort en vänsterfilskramare: På med helljus och håll tutan intryckt tills idioten flyttar sig. Är det 70-väg: Håll tutan intryckt och kör om på insidan!

Ojoj, nu verkar Bergh rejält förbannad kanske du tänker.
– Det stämmer. Men det är inget nytt irritationsmoment. I åratal har jag med efter hand stigande blodtryck förundrat mig över detta fenomen som jag inte sett i Danmark eller i Tyskland.

Åker du söderut på E4 från Stockholm så kan du köra i högerfilen i nästan tre mil utan att riskera hamna i en avfartsfil. Det är en 90-väg så att det är glest i mittfilen och i stort sett tomt i högerfilen har du ingen nytta av. På Essingeleden kramas det passionerat i vänsterfilen. Och åker du norrut på E4 från Stockholm så är det samma trista visa. Smockfullt i vänsterfilen tills du passerat Arlanda-avfarten.

Tycker du något alls i denna fråga? Eller är du ängslig? Kanske vill du vara pk? (pk= politiskt korrekt) Berätta i kommentarsfältet.

Text: Lars-Kristian Bergh

Följ frågan även på Facebook-gruppen: Avskyr folk som lökar i vänsterfilen

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Nilsson tycker:

  Så har vi de ännu farligare mittlinjekramarna. Mötande bilar kommer i 100 knyck och har 2 decimeter till mittlinjen och 1 METER till högra kantmålningen. Detta mittlinjékramande sänker säkerhetsmarginalen kraftigt i händelse av en oväntad manöver från någon av de mötande bilarna. Trafikpolisbylingarna borde ägna sig åt beteende och inte bara jaga fortkörningspinnar.

  • Nja… hur många vägar finns det kvar med 100km/h i fartgräns utan vajer eller mitträcke?
   Oftast så kör ju dem som kramar mittlinjen saktare än tillåtet.

   Skall man klaga så är det på dem som saktar ner när det blir 1 fil på 2+1 vägarna och ökar(!) när det blir tvåfiligt.

 2. Järn-Janne tycker:

  Snuten är på fel spår. Trafiksnutarna borde nita vänsterfilsbögarna.

 3. Men för fasicken det fattar du väl att i detta mesland där allt ska gullegullas i kompromissernas köttkvarn och alla kissar på sig för det allra minsta där tycker man inget annat än att allt ska förbjudas. ALLT ska lösas med förbud och regler och alla avundsjuka sossar och miljöpartister ska leka poliser och hindra omkörningar och hytta med pekpinnar. Nä fy faen för detta förbudskåta land där allt och alla ska korvstoppas i samma typ av skinn. Man blir spyfärdig för dessa förbudsälskare.

 4. Bertil Eriksson tycker:

  Hörru Ahmed, bort med alla bromsklossar från vänsterfilen oavsett om de har keps, turban eller burka.

 5. Bara så jävla rätt! Bort med keps-svenne från vänsterfilen