Annie Lööf(c) gör bort sig – igen!

Den friska fläkten från Möramo blåser ned i diket. Rejält. Vem mer än landets näringsminister Annie Lööf(c) påstår att det finns miljövänliga bilar? Eller kommer

Minister som kör i diket

med uttalanden som innebär att alla diesel- och bensindrivna bilar i Sverige blir förbjudna om två år?

Motorjournalisten Håkan Matson i Dagens Industri ställer frågorna som sågar Annie Lööf i höjd med hennes skosulor. I en krönika den 23 mars 2013 ställer Håkan Matson fakta mot Annie Lööfs färska uttalanden. Slutsatsen är uppenbar: Annie Lööf har inga kunskaper och är inte påläst i ämnet bilar.

Man måste också fråga sig hur det är ställt med hennes tankeförmåga när hon påstår att det finns miljövänliga bilar. Hur skulle det överhuvudtaget kunna vara möjligt att en bil kan vara bra för miljön? Alla fordon belastar naturligtvis miljön. Sedan är det förstås skillnad i graden av belastning. Detta fattar vanligt folk rätt omgående.

Hur kan då en minister göra ett så korkat uttalande? Alla statsråden har en stab av heltidsanställda som servar statsrådet med kunskap och skriver minneslappar, promemorior och färdiga talförslag. Annie Lööfs alla befängda uttalanden och idéer från programgruppen om fri invandring, slopad skolplikt och månggifte bidrar till att centerskutan får allt större slagsida.

Antalet väljare som röstar på centern för att rädda kvar alliansregeringen får nog allt större tuggmotstånd för att kunna svälja Lööfs alla okunniga och stolliga uttalanden. Med andra ord bidrar Annie Lööf till att det blir regeringsskifte nästa höst efter valet 2014.

Text: Lars-Kristian Bergh

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
 1. Börje Lindgren tycker:

  Det är bara att beklaga att ombuden valde Annie istället för den kloke Anders W Jonsson från Gävle.
  Annie utnyttjade den plattform som valanalysgruppen gav henne. En katapult i karriären på bekostnad av varje uns av gammmal rejäl centerpartistisk hederlighet. Centern tycks ha en ovanlig förmåga att välja fel. Tänker på Daleus och Johansson. Och nu då Annie Lööf som kör partiet och borgerlig regering i sank.

 2. Anders tycker:

  Om Annie Lööf hade satts på tillväxt sådär en tio år så hade hon kunnat bli en bra partiledare. Nu kuppade hon sig fram och petade bort Maud utan att ha erfarenhet áv något alls, inte från yrkeslivet, inte som småföretagare och inte från en krävande karriär i affärslivet. Centerns ledarskikt och stämmoombud har ansvaret för att ha valt en självsäker snackare. Floskelmaskin. För oss som inte vill ha tillbaks såssekompaniet är det allvarligt.

  • Anders Bergstedt tycker:

   Jag är förvånad över att man inte istället för Lööf släppt fram Anders W Jonsson som är en väldigt kompetent och omtyckt person. Han utstrålar den trygghet som Lööf saknar. Den sprider han säkert omkring sig i sin verksamhet som barnläkare.Han har inga lik i garderoben och det kommer inga grodor ur hans mun.

 3. Curth tycker:

  Bäste Anders,
  Förflugna ord är något helt annat än vad Annie Lööf producerar.

  • Anders Bergstedt tycker:

   Då tänkte jag ju närmast på Billström. Bakåt har vi ju Björn Rosengren med flera. Många poliser har ju också kritiserats då de använt alltför träffande ordval. Annie Lööf är ju verkligen till ytterlighet vältalig men innehållet är ordbajseri.

   • Curth tycker:

    Politiskt korrekt är mantrat! Polisen får på nöten för att de sagt att en efterspanad har ett ”utländskt utseende”. Det är ju nästan otroligt. Ett löjligt putteland och lekstuga för klåfingriga politiker. En av kommentatorerna kallade Annie Lööf för Teflon-Annie och det är inte svårt att förstå varför. Värre är att Lööf kör centern i botten för då faller alliansen och vi får tillbaks de självgoda sossarna. I senaste valet stödröstade jag på centern men Annie Lööfs innehållslösa och okunniga svammel om det mesta gör det motbjudande.

 4. Anders Bergstedt tycker:

  Jag reagerar starkt på att man riktar in sig på förflugna ord in absurdum. Vad var det som Billström sade som var så hemskt ? Det är värre att politiker och nu även Lööf ägnar sig åt ordbajseri istället för att lösa problem !
  Näthat är ingen isolerad företeelse utan mått på ett sjukt samhälle. Alla drev mot politiker, poliser, REVA och nu busschauffören är fullständigt utan vett och sans. Jag tror att han är oskyldig men är redan dömd och har ingen chans att försvara sig.

 5. Curth tycker:

  Annie Lööf är ett stort misstag. En allvarlig missbedömning av centerpartister som är så himla konflikträdda att de hellre hukar i bänkarna än säger sin mening. Som offentlig person får hon tåla tuff kritik och det har hon dessutom en fet lön för att ta.

 6. Ryser så fort Teflon-Annie öppnar munnen. Huvaligen! Vad är det som händer med Sverige? .-)

 7. Sören tycker:

  Lööf förtjänar kritiken för hon förstör för både partiet och hela alliansbygget. Det är kört i nästa val med denna viktigpetter som ordförande för centern. Stureplansnissarna har fått härja för länge och Annie Lööf har inte förstått och inte förmått att stoppa dessa partiförstörare som Johan Helin, Federley och dubbdäcksmotståndaren Ankersjö. Den sistnämnde är mannen bakom förslaget om fri invandring, månggifte och slopad arvsrätt.

 8. Lars-Kristian Bergh tycker:

  Monika, du har rätt i att andra politiker också gör bort sig. På olika sätt. Billström yttrade åsikter som han kritiserats för. Annie Lööf pratar ofta i nattmössan. Oftare än alla andra ministrar tillsammans. Det är min åsikt. Annie Lööf(c) tycks sakna mer än erfarenhet och kunskap. Ödmjukhet tycks vara henne främmande. Hon uttalar sig om hur löner ska sättas för unga, hur arbetsrätten ska förändras, att skatten ska bli plattare, att företagsreglerna ska förenklas men gör inget åt saken, påstår att det finns miljöbilar osv.

  Annie Lööf har aldrig drivit ett företag i konkurrens, aldrig varit företagsledare, aldrig varit i löneförhandlingar och aldrig blivit kickad på osaklig grund, aldrig behövt försörja sig själv på den ungdomslön hon vill ge landets alla unga. Men ändå uttalar hon sig bestämt som om hon visste. Sanningen tycks vara att hon ofta inte vet ett smack om det hon pratar om. En storkäft utan substans.

 9. Monika Nilsson tycker:

  Faen Bergh, nu får du väl allt ge dig. Det börjar likna rena personförföljelsen av Annie. Var är din bannbulla av Tobias Billström? Alla politiker gör väl sina övertramp men du tycks ha klistrat fast dig på Annie Lööf. Ge dig nu, det räcker!