Jonas Sjöstedt – iskall fegis

press-Jonas2

Hans ögon är mer än blåa. De är som kallt stål och påminner om den cyniskt hjärtlösa kommunismen under Stalins tid. Jonas Sjöstedt struntar fullständigt i de utsatta muslimska kvinnorna i förorterna som trakasseras av självutnämnda småpåvar.

 

Ledaren för det svenska kommunistiska partiet, som numera bär namnet ”Vänsterpartiet”, Jonas Sjöstedt, vägrar ta avstånd från partikamraten Rossana Dinamarcas påstående att morden på Fatime Sahindal och Pela Atroshi inte var s k hedersmord.

Ånej då, de mördades för deras kärlek till personer som inte godkändes av den närmaste släkten.

Jonas Sjöstedt förklarade nyligen i en längre radiointervju i P1 att han inte ville använda hedersbegreppet för det förtryck som otvivelaktigt förekommer mot flickor i de invandrartäta förorterna med att ”det kan bli kontroversiellt eftersom det finns politiska krafter i Sverige som säger att kvinnoförtryck är något typiskt för dem som bor i ett visst område och har en viss bakgrund”.

Alltså, menar uppenbarligen Sjöstedt, kan det gynna SD att prata om hedersvåld så låter han hellre bli. Hur feg kan en partiledare bli?

 

Kvinnoförtryck

Tänk att det kan vara så svårt att avstå från den känslolösa pragmatismen för att istället bistå svårt utsatta och förtryckta unga kvinnor med invandrarbakgrund.

Av en partiledare i Sverige förväntar sig nog de flesta en hederlig hållning och en tydlig markering mot förtryck. Men Jonas Sjöstedt följer den gamla klassiska kommunistiska doktrinen att iskallt värna partiintresset och gå över lik om så behövs.

En annan medlem i Sjöstedts parti, riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh, Amineh Kakamehgrundade år 2005 föreningen ”Varken hora eller kuvad”. Hon har ihärdigt drivit opinion mot hedersförtrycket och förgäves försökt få Vänsterpartiet att agera partimässigt. Resultatet är att Sjöstedt kräver att hon ska avgå.

I radiointervjun försökte en skicklig och påläst reporter förgäves få Jonas Sjöstedt att svara på frågan om han saknade eller hade förtroende för Amineh Kakabaveh(v). Sjöstedt slingrade sig. Reportern försökte upprepade gånger men Sjöstedt bara slingrade sig så envist att en orm hade blivit avundsjuk.

Sluta gulla med dem som förtrycker kvinnor med hänvisning till ”familjens heder” eller islam. Sluta jamsa med förtryckare vad tusan de än hänvisar till.

Ryggradslösa fegisar av Jonas Sjöstedts kaliber borde benämnas för vad de är på vanlig svenska. Skitstövlar.

Text: Lars-Kristian Bergh

 

 

Kommentarer


I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.
  1. Ja, väck med kommunisterna!

  2. Bosse T. tycker:

    Kommunister ska man hålla kort! Vänstern har många kommunister i partistyrelsen.

  3. Brännström tycker:

    Det tjatas om sverigedemokraternas rötter i nassekretsen men när ska Vänsterpartiets nära hopkoppling med sovjetiska kommunisterna dras upp i ljuset? Stalin mördade 20 miljoner av sitt eget folk. Han var grymmare och större massmördare än Hitler. Sjöstedt är en lismande falskrygg ute efter makt och bra betalt för lite jobb och fina förmåner.

  4. L A Nilsson tycker:

    Kommunistränderna sitter djupt och historien visar hur falska och opålitliga kommunisterna är. Herr Sjöstedt följer traditionen så inget är att förvåna sig över. Jag stängde snabbt av lördagsintervjun för jag orkar inte höra hans eviga självsäkra påståenden och allt möjligt men aldrig raka svar när det bränner till. Att SAP ger den mannen inflytande är illavarslande. SAP var förr noga med att ”hålla rent” till vänster om sig. Nu kramar de kommunistdjävulen.