Volvo sänks i kvalitetstest

Volvo hamnar under snittet i kvalitet. Det visar senaste undersökningen från den välansedda analysfirman J D Power. Lexus har toppat en rad år i följd men i år hamnade Lexus på andra plats efter Lincoln. SAAB förbättrade sin position och hamnade precis ovanför genomsnittskvaliteten.  Volvo  ramlade ned till under genomsnittsbilen i kvalitet.

För 25 år sedan var BMW och Volvo Personbilar precis lika stora. Idag är BMW mer än dubbelt så stort som Volvo Personbilar. Och tjänar rejält med pengar. BMW har haft goda vinster under nästan alla dessa 25 år. Ett faktum som svenska motorjournalister inte gärna lyfter fram. Tyska hemmamarknaden är ju mycket större än vad Sverige är för Volvo som hemmamarknad, brukar försvarsargumenten vara. Men då låtsas man inte om alla övriga hemmamärken som Audi, Mercedes, VW och Porsche.

Läs mera om hur självgoda direktörer har vållat Volvo kvalitetsproblem genom åren. Trots mångmiljardgåvor från de svenska skattebetalarna.

Foto: Volvo Cars

4 Kommentarer

 1. Berra

  Bilhandlaren Jakoby från Volvo fick vika ut sig med egen PR artikel i Expressen igår så var det med den opartiskheten o skryt om oberoende journalist. En massa knas om ”förädla varumärke” va är det ? Bara snömos.

 2. Bosse Johansson

  Å fyfaen jag borde väl hålla tyst tills jag fått sålt eländet. Köpte ny XC60 och var stolt tills första tvätten. Det rann vatten in vid a-stolpen!

 3. Jag rullar

  Det enda premium man får med Volvo, det är priset! 🙂

 4. G Aranti

  Volvo är en hyfsat bra bil de första åren, sen brakar det loss med dyra reperationer. Varför köpa Volvo när det finns många andra som är MYCKET bättre.

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar