Flyktingar och idioterna i Sverige

Det handlar inte om flyktingar. Det handlar om en närmast sanslös ansvarslöshet när Sverige accepterar att en ungefär 35 år gammal man ska anses vara ett barn under 18 år.

Alla under 18 år klassas som barn och kommer barn ensamma till Sverige får de automatiskt permanent uppehållstillstånd. Vem förvånas över att det kommer allt flera ”barn” till Sverige?

sverigeemblemHittills i år har det kommit 6 300 ensamma barn och andra som påstår sig vara under 18 år. Dubbelt så många som föregående år. De kommer från ett 70-tal länder, främst från Eritrea, Afghanistan, Somalia och Syrien. Migrationsverket har i år betalat ut 4,8 miljarder till kommunerna som bidrag för kostnaderna för ensamkommande barn.

Dessa ensamkommande barn begär helt naturligt att få ta hit sin familj så fort deras permanenta uppehållstillstånd beviljats. En sådan begäran kan inte förvägras. Därmed sluts cirkeln. Hela familjen kommer till Sverige. Taktiskt helt korrekt hanterat av familjen. Alltså, att först skicka en yngling som säger att föräldrarna är försvunna.

Idiotreglerna i Sverige innebär att permanent uppehållstillstånd för hela familjen beviljas och att skattebetalarna står för försörjningen så länge det behövs. Och det kan bli livslångt.  Oavsett om skyddsbehov finns eller inte. Och oavsett om dessa personer medverkat till att fastställa sin  identitet eller inte.

Vi behöver inte diskutera flyktingar. Alla har en plikt att hjälpa andra i akut nöd. Men saker som medvetet fusk och utebliven integration borde diskuteras. Eller åtminstone få diskuteras.

Fattiga människor i fattiga länder vill gärna flytta till länder där de kan bli mindre fattiga. Det är lysande om de flyttar till länder där de behövs och blir både hjälpta och samtidigt kan hjälpa andra i det nya landet. Men fattiga människor som inte behövs har vi ingen plikt att hjälpa med försörjning livet ut. Men vi hjälper dem med u-bistånd med ca 40 miljarder årligen.

Låt oss ta itu med de ekonomiskt planerade ensamkommande barnen. Det är synd om alla fattiga barn i världen. Men Sverige har inget globalt försörjningsansvar för dem. Låt oss med värme och generositet ta hand om barn (som är barn) som är ensamma t ex därför att föräldrarna omkommit och inga släktingar finns som kan bistå dem. Detta ringa antal är dessutom lätt att ta hand om rent praktiskt.

Men vuxna som på falska grunder påstår sig vara barn? Sluta upp med att vara idioter! Världen skrattar åt Sverige och kallar oss för just det – idioter!

Läs vad professor Per Bauhn skriver  om Sveriges skyldigheter för invandrare genom att klicka här

Text: Lars-Kristian Bergh

 

21 Kommentarer

 1. Ulrik

  Tack för info Helena. 9 procent av flyktingarna har id-handlingar med sig när de kommer. Hur kan 91 procent av dem ta sig hit utan pass eller id-handling? Jag kan inte ens flyga till Umeå utan id-kort. Reser jag till England gäller bara pass, id-kort duger inte. HUR kan 100 000 flyktingar ta sig in i vårt land utan id-handlingar? Svara på någon, t ex avdankade polispampen Bergstedt som klagar på att någon kallat svenska politiker för idioter.

 2. Helena Palena

  Ulrik: Uppgiften kommer från Migrationsverkets senaste årsredovisning.

 3. Observer

  Sverige utmärker sig som Paradiset. Inget annat land i världen har så generösa villkor för invandrare som Sverige. Varför har vi det? Med 6300 ensamkommande ”barn” som kostar 10 miljarder om året så borde väl en enda politiker utanför SD ha reagerat? Idiotlandet Sverige måste vakna.

  • Anders Bergstedt

   Jag tycker inte om tonen i den här debatten. Att kalla beslutsfattare för idioter och Sverige för idiotland sänker verkligen denna spalt. Sverige är ett bra, ja fantastiskt bra land. Vi måste kämpa för att det fortfarande skall vara så. Det innebär inte att vi kan ta hand om alla fattiga och asylsökande som vill hit.

   • Observer

    Så bra Anders Bergstedt att du skriver så intelligent och kunskapsförhöjande med den begåvade analysen att ”spalten” sänks för att jag kallar Sverige för ”idiotlandet”. Bloggare Bergh kallar beslutsfattare som klassar en 35-åring man som barn under 18 år för ”idioter”. Kan bara instämma. Idiotiska beslut fattas väl av idioter?

    • Anders Bergstedt

     Gå in på Idiot på Wikipedia och läs. Nog har vi väl kommit längre än så i våra uttryck !

     • Ulrik

      Ordet ”idiot” i vardagsspråket betyder något helt annat än förr och det är anmärkningsvärt att du inte snappat upp det under din långa tjänstgöringstid som byxnötare i den skyddade verkstaden. Idiotland är en bra benämning på Sverige tycker jag. F ö är Wikipedia inte en officiell ordbok. Det är däremot Nationalencyklopedin. Läs där om ”idiot” och du kanske rentav känner igen dig.

   • Eric

    du skriver att vi inte kan ta hand om alla som vill hit. Men vad tycker du då vi ska göra? Vad är ditt förslag? Borgarna har ju haft ett avtal sinsemellan att inte prata om flyktingar i sin naiva tro att de skulle kunna isolera SD. Vad anser du Sverige ska göra? Fortsätta som vanligt? 68000 invandrare väntar på bostad. Det finns 6087 lediga i hela Sverige. Vad anser du Anders?

    • Anders Bergstedt

     Du Eric har ju en sansad kommentar så jag försöker svara. Danielsson tror ju inte att så många kommer och jag hoppas att han har rätt. Då har vi ju redan början på lösningen !

     Efter alla belysande artiklar som jag läst inser jag att anhöriginvandringen p.g.a. de ensamkommande flyktingbarnen är det stora problemet just nu. Jag vill också sätta de asylsökande i relation till tiggarna från Rumänien. Dom kan strunta i eller missbruka 3-månadersregeln, slå upp sina bopålar utan tillstånd och behöver inte gå igenom en asylprocess.

     Vi måste svara för deras uppehälle och ordna dagis ,skolgång och socialbidrag till barnen medan de tigger. Dom tar alltså pengar av asylsökande som flytt för sina liv ! Naturligtvis vill alla fattiga till Sverige men då vill jag nog satsa på de som flytt från Syrien och Irak. Jag begriper inte hur asylsökande från Balkan och Öst kan få asylprocess trots att 98 procent inte har asylskäl. Där går det att frigöra pengar !

     • Eric

      Anhöriginvandringen betyder 3-4 gånger flera hit utan skyddsbehov. Men den stora volymen är inte anhöriga till ensamkommande barn. Fusk är ett stort problem och ju generösare villkor ju större antal fuskare. I övriga EU beviljas inte permanent uppehållstillstånd. Varför är Sverige unikt? Detta drar till sig flyktingar som lika gärna kunde sökt asyl i ett närmare EU-land.

      Miljöpartiet och vänstern har haft ett för stort inflytande i sin iver att riva nationsgränser. Alliansen har tigit och priset är högt. Nu äntligen kommer den debatt som borde kommit för flera år sedan.

      • Anders Bergstedt

       Anna Dahlberg skriver lysande ledare i Expressen. Missa inte hennes ledare söndag 21 december under rubriken ”Fler borde våga följa i KD:s spår.” I så fall skulle SD tappa hälften av rösterna som är missnöjesröster med beröringsskräcken hos de etablerade partierna.

 4. Helena Palena

  Ulrik: Uppgiften kommer från Migrationsverket av alla ställen. Säker källa m a o!

  • Ulrik

   finns uppgiften på deras hemsida? Eller har du namn på någon som kan verifiera?

  • Ulrik

   har du sett att Berg uppdaterad med detta:

   ”Hittills i år har det kommit 6 300 barn och andra som påstår sig vara under 18 år. Dubbelt så många som föregående år. De kommer från ett 70-tal länder, främst från Eritrea, Afghanistan, Somalia och Syrien. Migrationsverket har i år betalat ut 4,8 miljarder till kommunerna som bidrag för kostnaderna för ensamkommande barn.”

 5. Helena Palena

  Det är synd om Sverige som har såna klumpiga och rädda politiker. Det är bara NIO procent av invandrarna som har indentitetshandlingar. Noll koll m a o! Så i landet kan finnas mördare, brottslingar och krigsförbrytare. Brottsligheten ökar. Inte konstigt när det inte finns några jobb. Att utövar brott är också en sysselsättning eller yrke som genererar inkomster.

  • Ulrik

   Helena, var har du fått tag på den fantastiska siffran? Illa nog om det är tvärtom; nio procent utan fastställd identitet.

 6. Eva A.

  Tycker att länken borde förtydligas så att det framgår att det är professor Per Bauhn som skriver om invandringen i Svenska Dagbladet. Så här inleds hans artikel:

  ”Stater som bekänner sig till mänskliga rättigheter kan inte ignorera behoven hos nödställda utanför deras gränser. Men de kan heller inte bortse från att deras existensberättigande handlar om att skydda de egna medborgarnas rättigheter, inte att lösa globala problem”, skriver professor Per Bauhn.

  • redaktionen Berghs Blogg

   Bra påpekande. Är nu åtgärdat.

 7. Bosse

  Jag är så himla förbannad på dessa politiker som är förmer än oss vanliga svenskar och bestämmer över huvudet på oss. Att kasta ut bedragare borde väl vara självklart? Dra igång reva-projektet igen.

 8. Anders Bergstedt

  Nu har jag läst professor Per Bauhns lysande artikel på SVD Brännpunkt 15 december under rubriken ”Vilka moraliska plikter har Sverige ?” Han har ju verkligen breddat synen efter DN Debatt 5 december som hade rubriken ” Så kan vi göra upp med SD om migrationspolitiken”. Vi får inte acceptera den beröringsskräck som råder hos Riksdag och Regering beträffande invandringen och tiggarna.

 9. Anders Bergstedt

  Nu har nog Lars-Kristian skrivit av sig i affekt efter artikeln på DN Debatt 5 december. Där redovisas verkligen sanningar som de ledande politikerna undanhållit. Jag har haft stora sympatier för SD och deras krav att invandringen skall begränsas. Jimmie Åkesson har varit väldigt balanserad i hela debatten. Nu har andra tagit över och taggat upp på ett sätt som kommer att förstöra trovärdigheten. Intervjun med Björn Söder i DN söndag 14 december får nog många som röstat på SD att ändra uppfattning. Begränsning av invandringen är fullständigt nödvändig eftersom vi inte klarar integrationen. Den frågan måste de etablerade partierna nu ta tag i. Då rycker man undan fötterna för SD och kanske kan få en beslutskapabel Regering !

Rätta bloggen

Vi tar tacksamt emot påpekanden om upptäckta brister eller fel. Skriv till oss, gå till Om Berghs Blogg i övre menyraden.

Ställ upp för barnen

BRIS Stödföretag

Norma

En smart app för både idrottsskyttar och jägare finns att gratis ladda hem. Även hemladdare och dem som sysslar med långhållsskytte får här avancerad hjälp för att räkna ut vilka data eller avdriftskompenseringar som kan behövas. Finns för både Apple och Android. På svenska.

Vapenägarna

Sveriges vapenägares förbund hjälper sina medlemmar navigera rätt bland polisens snåriga regler och blanketter. Förbundet driver också kostnadsfritt överklagningsärenden åt medlemmar.

Stjärnadvokat som imponerar

Advokat Sven Severin är inte bara en erfaren jurist och en skicklig processförare. Han har i fallet Karl Hedin också visat ett gediget kunnande och kommer minutiöst väl förberedd till domstolsförhandlingarna.

Advokat Sven Severin
Severin Advokater

Epost: sven.severin@severinadvokater.se
Telefon  040-446700 eller  0705817473

Anonymt

 

Du kan lugnt lämna tips och om du vill vara anonym så får du samma lagliga källskydd på Berghs Blogg som du får hos Sveriges radio eller på Expressen. Berghs Blogg drivs med tillstånd av Myndigheten för press, radio och TV. MPRT brukar den förkortas. Det kommer brev anonymt med tips. Ofta görs inget med tipset för att det inte går att fråga om kompletterande information .

Att flyga 37 Viggen

Det är inte hemligt. Det bara verkar så… På flera platser kan du från en riktig cockpit flyga 37 Viggen i simulator. 

En häftig upplevelse som kräver din uppmärksamhet men i gengäld ger dig en adrenalininjektion som går utanpå det mesta. Jag har nyligen besökt F 15 flygmuseum i Söderhamn  Foto: Jonathan Lundkvistoch flugit 37:an i 60 minuter. Dessutom fikat och ätit Sveriges godaste sockerkaka.

Tack till bakerskan Eva Rystedt!

Foto: Jonathan Lundkvist

 

Nybygge

Berghs Blogg har genomgått en teknisk uppdatering och ett antal smärre tekniska fel har korrigerats. Arbetet har utförts av KFORM, Tobias Johansson.

Logo KForm

Sveriges bästa korvar